ΣΕΙΡΕΣ

UFO(s): Βιντατζιά, σουρεαλισμός και ιπτάμενα αντικείμενα

Δημοσίευση: 18 Οκτ. 2023, 18:08
Συντάκτης:

Σύνοψη: 1978. Ο Didier Mathure, ένας σπουδαίος επιστήμονας που ασχολείται με τη διαστημική, μεταφέρεται στο GEPAN, μια μονάδα που ειδικεύεται στα UFOs και αποτελείται από άτομα που μοιάζουν να βρίσκονται στον δικό τους πλανήτη. Βλέποντας ο ίδιος ένα αντικείμενο, αφήνει πίσω τη λογική και ταξιδεύει στη χώρα με σκοπό να βρει νέα στοιχεία.

<a href="/nea/oli-i-filmografia-ton-callas-sto-cinobo/69818">Όλη η φιλμογραφία των The Callas στο Cinobo</a>ΣΧΕΤΙΚΑΌλη η φιλμογραφία των The Callas στο Cinobo

Άποψη: Υπάρχει άλλη ζωή εκεί έξω; Και αν ναι, πώς το αντιμετωπίζουμε εμείς εδώ, στον πλανήτη γη; Η γαλλική σειρά “UFOs” έρχεται να μας δώσει την απάντηση μέσα από μια κωμωδία χαρακτήρων με στοιχεία επιστημονικής φαντασίας.

Μεταφέροντάς μας στο σκηνικό του 1978 με παστέλ χρώματα και μια vintage διάθεση που -σχεδόν πάντα κερδίζει το κοινό- η σειρά είναι εξαιρετικά ακριβής τόσο στην περιγραφή των καταστάσεων όσο και στους χαρακτήρες, τα σκηνικά, τη μουσική και τη φωτογραφία. Η Clémence Dargent και ο Martin Douaire καταφέρνουν να εξισορροπήσουν το πραγματικό και το φανταστικό, τις θεωρίες συνωμοσίας και την επιστημονική φαντασία. Το δίδυμο δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει τα κλισέ του είδους, για να ταξιδέψει τελικά τους θεατές σε μια άλλη εποχή και σε άλλους ορίζοντες.

O πρωταγωνιστής της ιστορίας, ο Didier Mathure, είναι ένας λαμπρός μηχανικός, του οποίου οι φιλοδοξίες γκρεμίζονται όταν ο πύραυλος που κατασκεύαζε επί μια δεκαετία εκρήγνυται κατά την απογείωση. Ο Melvil Poupaud ερμηνεύει εδώ έναν συμπαθή ήρωα που καταφέρνει να μας παρασύρει μαζί του στην παράνοια, όταν από ορκισμένος ορθολογιστής αρχίζει να ερευνά άλλες διαστάσεις του σύμπαντος, ενώ παράλληλα προσπαθεί να βγάλει άκρη με τη ζωή του και να εξερευνήσει τη σχέση του με την πρώην γυναίκα και τα παιδιά του.

 

Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος για τον πληθυντικό αριθμό στον τίτλο της σειράς. Ο τίτλος “UFOs” μιλά στο τέλος της ημέρας για το πώς είμαστε όλοι ξένοι μεταξύ μας, και πώς ο ένας βλέπει τον άλλον σαν εξωγήινο.

Παρότι όσα λέει το σενάριο έχουν ειπωθεί πολλές φορές και με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, η ατμόσφαιρα και οι χαρακτήρες δίνουν στην ιστορία μια πολύ φρέσκια ροή και τροπή.

Η μυθοπλασία του “UFOs” περιλαμβάνει λίγο από όλα: κωμωδία, δράμα, βιογραφία, επιστημονική φαντασία. Αν αυτό που αναζητά ένας θεατής από μια σειρά είναι η απόδραση από τα συνηθισμένα και ένα αυθεντικό και πρωτότυπο περιεχόμενο, τότε το “UFOs” θα του τικάρει, σίγουρα, όλα τα κουτάκια.

 

 

Πρώτη δημοσίευση: 18 Οκτ. 2023, 18:08
Ενημέρωση: 18 Οκτ. 2023, 18:12
Συντάκτης:
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos