ΣΕΙΡΕΣ

"Mrs. Wilson": Ποιοτικός τηλεοπτικός χρόνος

Δημοσίευση: 27 Οκτ. 2023, 17:22
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η Άλισον Γουίλσον αποκαλύπτει μετά τον ξαφνικό θάνατο του συζύγου της ότι ο ίδιος διατηρούσε άλλες τρεις οικογένειες. Ακολουθώντας διάφορα στοιχεία του παρελθόντος προσπαθεί να ανακαλύψει ποιος πραγματικά ήταν ο σύντροφός της.

<a href="/home-cinema-streaming/rebel-moon-part-two-scargiver/69816">Rebel Moon - Part Two: The Scargiver</a>ΣΧΕΤΙΚΑRebel Moon - Part Two: The Scargiver

Άποψη: Η φοβερή οικογενειακή ιστορία της Ρουθ Γουίλσον ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας σε αυτήν την παραγωγή του BBC One, όπου η Αγγλίδα ηθοποιός υποδύεται την γιαγιά της, Άλισον Γουίλσον, η οποία το 1963 ανακάλυψε πως ο σύζυγός της δεν ήταν αυτός που εκείνη νόμιζε. Τα τρία πλούσια επεισόδια, δια χειρός της Άννα Σαίμον (“The Essex Serpent”), αποδεικνύουν πως η υπόθεση δεν είναι προϊόν μυθοπλασίας αλλά μία πικρή ιστορία, γεμάτη εξαπάτηση και ψεύδη, με κεντρικούς αποδέκτες τις οικογένειες που έμειναν πίσω χωρίς εξηγήσεις.

Η ατμόσφαιρα της σειράς, όπως και το συνοδευόμενο σενάριο, δεν είναι πολύ μακριά από μία κατασκοπική/αστυνομική ιστορία, αφού η Κυρία Γουίλσον έρχεται συνεχώς αντιμέτωπη με άλλες…Κυρίες Γουίλσον και ενδιάμεσα ακολουθεί στοιχεία από το παρελθόν του άντρα της ώστε να μπορέσει να καταλάβει.

Η Ρουθ Γουίλσον (“Luther”, “The Affair”) είναι αφοπλιστική στον κεντρικό ρόλο ενώ εναλλάσσει με ακρίβεια όλες τις ψυχολογικές διακυμάνσεις του χαρακτήρα που υποδύεται. Καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ήταν υποψήφια για Bafta για αυτήν την ερμηνεία, καθώς παίρνει επάνω της όλο το δύσκολο έργο αυτής της ιστορίας αποτυπώνοντας το οδυνηρά στο πρόσωπό της. Ίσως και ο προσωπικός παράγοντας να έπαιξε τον ρόλο του, όμως και πάλι η ερμηνεία της έχει τον δυναμισμό, αλλά και την ευαλωτότητα, που της χρειάζεται.

Τα καλά στοιχεία της σειράς συνεχίζονται και με τους υπόλοιπους ρόλους στους οποίους βλέπουμε την Φιόνα Σο, την Κίλι Χος (“The Bodyguard”) αλλά και τον Ιαν Γκλεν (“Game of Thrones”). Όλοι μαζί δημιουργούν εξαιρετικές συνθήκες για το “Mrs Wilson” που ευδοκιμεί μέσα από αυτούς και οι οποίοι του δίνουν τον χαρακτήρα που του αρμόζει.

Από άποψη σεναρίου καταφέρνει ακόμα μία επιτυχία καθώς μέσα σε μόλις τρία επεισόδια διηγείται μία ιστορία σε παρελθόν και παρόν (και λίγο μέλλον), χωρίς να χάνει το ρυθμό του, και σίγουρα χωρίς να χάνει το ενδιαφέρον του. Οι λεπτομέρειες που φέρνει στο φως προσθέτουν συνεχώς αγωνία και μυστήριο για την συνέχεια, το οποίο διατηρεί και μέχρι το τέλος διότι ο φάκελος «Αλεξάντερ Γουίλσον» είναι ακόμα θεωρητικά ανοιχτός.

Για εμάς πάντως το κεφάλαιο αυτής της σειράς έκλεισε ιδανικά. Η Ρουθ Γουίλσον, ακόμα και αν δεν έχει ιδέα ποιος πραγματικά ήταν ο παππούς της, μπορεί να είναι σίγουρη ότι η ιστορία της οικογένειά της μας χάρισε ποιοτικό τηλεοπτικό χρόνο.

Το “Mrs Wilson” μπορείτε να το βρείτε στην πλατφόρμα του Ertflix.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos