ΣΕΙΡΕΣ

"Heels" season 1: Η μοναδικότητά σου είναι η πραγματική νίκη

Δημοσίευση: 23 Φεβ. 2022, 17:36

Σύνοψη: Στην κωμόπολη Duffy το event της εβδομάδος είναι οι αγώνες wrestling που ενορχηστρωνονται από 2 αδέρφια και την manager του γυμναστηριου. Η πραγματική πάλη συμβαίνει στα οικογένειακα τους βαρη κ την κληρονομιά που κουβαλάνε.
Γνώμη: Λατρεύτηκε στην Αμερική που ψοφανε για τέτοιες ιστορίες, σε συνδυασμό με το άθλημα-show του wrestling που έχει τεράστια απήχηση εκεί .Βέβαια κ στην Ελλάδα έχει φανατικο κοινό: να μη ξεχνάμε τα σαββατοκυριακα που στηνόμασταν στην πρωτάρα τότε ιδιωτική τηλεόραση να απολαύσουμε τα  τοτέμ του σπορ όπως ο Hulk Hogan, Ultimate Warrior, Andre the Giant κ μετέπειτα τον Undertaker, τον Triple H και τον γνωστό σε όλους The Rock μιας και από εκεί πλασαρίστηκε, ειδάλλως δεν θα τον ήξερε ούτε η μανούλα του μιας και δεν μιλάμε για ηθοποιό μεθόδου απλά για ένα 'κτήνος' με τρομερό χάρισμα .

Αυτό είναι και το wrestling. Αγώνες παλης γραμμένοι με σενάριο, ευφάνταστα nicknames ,φιγουρατζηδες μαχητές, ιδρώτας με επιδόρπιο λίγο πόνο και μουσικα hits.

Στην σειρά Ηeels κρατάμε το πόνο των πρωταγωνιστών που κουβαλάνε μια τραυματική κληρονομια που τους έχει αφήσει σημάδια που πονάνε περισσότερο από τα χτυπήματα . Τα αδέρφια Spade ψωνάρες κ εγωμανείς, νομίζουν ότι ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από αυτούς που μόνο με τη βοήθεια των οικογενειών τους ή των συναθλητών τους επιτυγχάνεται η ισορροπία. O Stephen Amell του Arrow και ο Alexander Ludwig συνθέτουν ένα άκρως αντιπαθητικό δίδυμο, μια χαλασμένη σχέση αδερφών που ο καθένας αποφασίζει για τον άλλον μή βάζοντας σε τάξη τη δικιά του ζωή. Που όλο λένε να αφήσουν το στοιχειωμένο παρελθόν πίσω αλλα μονίμως ξαναγυρίζουν σε αυτό. Η γυναίκα του ενός, το wannabe ταίρι του άλλου, αλλά και οι συναθλητές γίγαντες με καρδιά μάλαμα, το αντίβαρο στη μιζέρια τους που σε ορισμένα σημεία τραβάει και αυτούς προς τα κάτω.

Εξαιρετικές ερμηνείες από όλους, σε μια σαπουνόπερα της ντόπιας κοινωνίας δίχως το Heels να γίνεται υπερβολικά μέλο, ούτε όμως ωραιοποιεί καταστάσεις .Παρασκήνια γύρω απο το show και γραφικοί χαρακτήρες δε θα μπορούσαν να λείπουν ούτε φυσικά τα εξαιρετικά μουσικά ακούσματα. 

Ο Amell -λάτρης του αθλήματος- προσπάθησε όσο το δυνατόν σε μια ρεαλιστική απεικόνιση των πραγμάτων και στον ενθουσιασμό του πάνω, έσπασε τη πλατη απο το πρώτο κιόλας επεισόδιο. Απο την άλλη ο σκηνοθέτης Peter Segal με εμπειρία σε αναλώσιμες κωμωδιούλες εδώ αφήνει το θέαμα και την ορμή των ηθοποιών να κλέψουν την παράσταση, όπως και το κάνουν.

Όσο προχωράει η σειρά βελτιώνεται μέσα απο τα ωριαία 8 σφιχτοδεμένα επεισόδια και πριν λίγες μέρες πήρε το πράσινο φώς για τη season 2 αν και κατα τη γνώμη μας θα μπορούσε να τελειώσει εκεί.

Ας ελπίσουμε να μην ξεφουσκώσει σε κανα μαραθώνιο season σαν τους Διάσημους Wrestlers που δεν ξέρουν πότε να σταματήσουν και στο τέλος καταλήγουν ανέκδοτα.

H Spade φαμίλια είναι κατεστραμμένη. Πίσω από τα μούσκουλα όμως, ειναι και άνθρωποι συναισθηματικά φορτισμένοι  που προσπαθούν να το παίξουν Heel για να μη φανούν αδύναμοι. Heel στο συγκεκριμένο σπορ σημαίνει ο villain, ο κάκος του σεναρίου, αυτός που τραβάει τα φώτα κ συνάμα την οργή του κοινού.

Μήπως αναρωτηθηκαμε πόσες φορές στη ζωή μας το παίξαμε τους Ηeels για να μη δείξουμε αδυναμία ή για να φανούμε σκληροί στο εκατέρωθεν κοινό μας;Το αποτέλεσμα ήταν όπως κ εδώ, να πληγώνουμε τους γύρω μας. Η αποδοχή του εαυτού σου κ η μοναδικότητα σου σαν οντότητα είναι η πραγματική νίκη και αυτό μας διδάσκει η σειρά.

Μίλτος Παπατριανταφύλλου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The book of Clarence

The book of Clarence

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Κατά τη διάρκεια της επί γης παρουσίας του Ιησού, ο παραβατικός δίδυμος αδερφός...
2 ημέρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos