Εληξε η απεργία των ηθοποιών στο Χόλιγουντ

Δημοσίευση: 9 Νοε. 2023, 14:07
Συντάκτης:

Oι διαπραγματεύσεις των Αμερικανών  ηθοποιών με τους παραγωγούς κατέληξαν σε συμφωνία και κάπως έτσι έληξε η μεγαλύτερη απεργία των ηθοποιών στο Χόλιγουντ, η οποία κράτησε 118 μέρες.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Σωματείου των Ηθοποιών, η απεργία λήγει και επίσημα την Πέμπτη. Η διαπραγματευτική επιτροπή της ένωσης ενέκρινε τη συμφωνία με ομόφωνη ψηφοφορία, η οποία στη συνέχεια θα πάει στο εθνικό συμβούλιο SAG-AFTRA για έγκριση.

Η συμφωνία εξασφαλίζει την προστασία των ηθοποιών από την τεχνητή νοημοσύνη και προβλέπει μια αύξηση των ελάχιστων αποδοχών κατά 7% — δύο τοις εκατό πάνω από τις αυξήσεις που έλαβαν το Σωματείο Σεναριογράφων και το Σωματείο Σκηνοθετών της Αμερικής.

Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης ένα «μπόνους συμμετοχής σε σειρές και ταινίες σε διαδικτυακές πλατφόρμες», καθώς και αυξήσεις στις εισφορές συντάξεων και υγείας. Το συνδικάτο είπε ότι το συμβόλαιο είναι συνολικής αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

«Καταλήξαμε σε ένα συμβόλαιο που θα επιτρέψει στα μέλη του SAG-AFTRA από κάθε κατηγορία να χτίσουν βιώσιμες σταδιοδρομίες», ανέφερε το σωματείο. «Χιλιάδες ηθοποιοί και ερμηνευτές τώρα και στο μέλλον θα ωφεληθούν από όλο αυτό».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The book of Clarence

The book of Clarence

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Κατά τη διάρκεια της επί γης παρουσίας του Ιησού, ο παραβατικός δίδυμος αδερφός...
15 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos