ΣΕΙΡΕΣ

"Bupkis": Η αποθέωση του Υπερεγώ

Δημοσίευση: 1 Aug 2023, 17:24
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η σειρά βασίζεται στην πραγματική ζωή του Πιτ Ντέιβιντσον σε συνδυασμό με κάποια παράλογα στοιχεία από την ιδιόμορφη κοσμοθεωρία του.

<a href="/home-cinema-vod/bodies-bodies-bodies/67328">Bodies Bodies Bodies</a>ΣΧΕΤΙΚΑBodies Bodies Bodies

Άποψη: Αυτό που έκανε ο Louis C.K. στο Louie και ο Larry David στο Curb Your Enthusiasm, επιχειρεί να κοπιάρει ο νεαρός standup comedian (που ωστόσο εκτός Αμερικής δεν είναι τόσο γνωστός ή είναι ίσως γνωστότερος ως πρώην της Ariana Grande, έχοντας κάνει και σύντομη σχέση με την κόρη του Larry David!) Pete Davidson.

Οκτώ ημίωρα επεισόδια παρουσιάζουν κωμικές πλευρές της μυθοπλαστικής ζωής του μέσα από μια περσόνα που όσο και αν φέρει το πραγματικό του όνομα, σίγουρα είναι ένα τηλεοπτικό alter ego και λιγότερο ο πραγματικός του εαυτός.

Σε αντίθεση βέβαια με τους ευφυείς κωμικούς C.K. και David, που είχαν ένα καλογραμμένο σενάριο με δομή, αστείες ατάκες και μια ζωή να αναδείξουν, στο Bupkis δεν βλέπεις κάτι παραπάνω από κάποιες σκόρπιες κάφρικες σκηνές από το American Pie ή το Τρελό Σαββατοκύριακο στου Μπέρνι, χωρίς ωστόσο να δένει ποτέ όλο αυτό ή να οδηγεί κάπου.

Μόνο ένα μεγάλο Υπερεγώ εξυπηρετεί η συγκεκριμένη σειρά ενός κωμικού στα 29 του που θεωρεί ότι μπορεί να κάνει μια αυτοβιογραφική σειρά για την εικόνα του προς τα έξω, που από ό,τι φαίνεται και στα επεισόδια τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι μόλις πριν τρία χρόνια ο Judd Apatow είχε γυρίσει το The King of Staten Island με πρωταγωνιστή και σεναριογράφο τον Davidson, σε μια ημιαυτοβιογραφική ιστορία της ζωής του και της σχέσης του με τον πατέρα του που πέθανε κατά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

Στο Bupkis βλέπουμε την πιο πρόσφατη ζωή και καριέρα του των τελευταίων χρόνων μετά την ταινία του Apatow (με την Edie Falco που υποδύεται την μητέρα του να λέει ότι με έπαιζε η Marisa Tomei στην ταινία σε μια meta στιγμή της σειράς).

Τόσο η Falco ως μητέρα του όσο και ο εξαιρετικός Joe Pesci ως παππούς του, σε ένα ερμηνευτικό ευκολάκι για εκείνον που ωστόσο δίνει πολλά στην σειρά, βοηθούν στο να αποκτήσει έναν χαρακτήρα το όλο εγχείρημα, στο οποίο απουσιάζουν οι χαρακτήρες και η οποιαδήποτε αφηγηματική συνοχή.

Αν κάποιος θέλει να γνωρίσει καλύτερα τον Davidson, η ταινία του Apatow είναι μια καλύτερη περίπτωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The book of Clarence

The book of Clarence

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Κατά τη διάρκεια της επί γης παρουσίας του Ιησού, ο παραβατικός δίδυμος αδερφός...
21 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos