Ο David Lynch δανείζει τη φωνή του σε Barbie...

Δημοσίευση: 9 Μαΐου 2015, 23:45

Τα φιλμ και οι τηλεοπτικές δουλειές του Ντέιβιντ Λιντς μας έχουν γεμίσει απόλαυση με την σουρεαλιστική τους παραδοξότητα, αλλά πολύ συχνά ωχριούν σε σύγκριση με τα "εξωσχολικά" πρότζεκτ του εκκεντρικού δημιουργού. 

Όπως ας πούμε όταν διαδήλωνε για την υποψηφιότητα της Λόρα Ντερν στα Όσκαρ, στημένος στο κέντρο του Λος Άντζελες δίπλα σε ένα τεράστιο πόστερ της και μια... αγελάδα.

Ή όταν προσπαθούσε να αφυπνίσει τους κατοίκους της Νέας Υόρκης να γίνουν πιο προσεκτικοί με τα σκουπίδια τους, ώστε να καταπολεμηθεί το έντονο πρόβλημα με τα ποντίκια που αντιμετώπιζε η πόλη, με αυτό εδώ το εφιαλτικό clip. 

Ή επίσης όταν σχεδίασε γυναικεία εσώρουχα, για να μην αναφερθούμε φυσικά στην πρόσφατη διαφημιστική καμπάνια για τον καφέ που κυκλοφόρησε στο εμπόριο με το όνομά του. 

Αυτή την φορά όμως μάλλον έθεσε νέα ύψη... παραδοξότητας, με τον ευχαριστήριο λόγο του για το Βραβείο Κινηματογραφικής Καινοτομίας που του απένειμε το Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα αναγνωρίζοντας την τεράστια συνεισφορά του στον διαλογικό παρεμβατισμό.

Αντί λοιπόν, ξέρετε, να παραλάβει απλά το βραβείο, ο Λιντς προτίμησε ένα close up της barbie Trixie, η οποία -με την φωνή του φυσικά- εξήγησε ότι ο δικός της τρόπος διαλογισμού είναι να ξαπλώνει γυμνή στο γρασίδι και να απολαμβάνει τον ήλιο, πριν ξεκινήσει ένας φανταστικός (όνομα και πράγμα) διάλογος μεταξύ τους. 

 

CLIP

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
strangers, από την Spentzos strangers, από την Spentzos