Athens Open Air Film Festival 2016: Το πρόγραμμα

Δημοσίευση: 18 Ιουνίου 2016, 17:36
Συντάκτης:

Το 6ο Athens Open Air Film Festival ξεκινά τις προβολές του για 4η συνεχή χρονιά με περισσότερες από 20 προβολές στα ομορφότερα σημεία της πόλης, από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, με ελεύθερη είσοδο.

Θρυλικά μιούζικαλ, σπαγγέτι γουέστερν, καταξιωμένα δράματα, πολυβραβευμένες δημιουργίες, ταινίες φαντασίας και τρόμου, ελληνικά φιλμ που αξίζει να δείτε και ανεξερεύνητα διαμάντια του σινεμά συνοδευόμενα από ζωντανή μουσική αποτελούν το φετινό πρόγραμμα σε ξεχωριστές γωνιές της Αθήνας, αρχαιολογικοί χώροι, άλση, πλατείες, και μερικά από τα ομορφότερα Μουσεία της πόλης.

Το Athens Open Air Film Festival συνεργάζεται φέτος με την Βρετανική Πρεσβεία και το British Council συμμετέχοντας στον παγκόσμιο εορτασμό της 400ής επετείου του θανάτου του Σαίξπηρ.

Το αφιέρωμα με τίτλο «Shakespeare in the City» θα «ζωντανέψει» έργα του Άγγλου δραματουργού με έξι ταινίες που βασίζονται στα ιστορικά δράματα, τη δημιουργική φαντασία, αλλά και την «ανατριχιαστικά» κωμική πλευρά των έργων του.  Το πρόγραμμα του Ιουνίου:

1. Τρίτη 21 Ιουνίου

Εορτασμός της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής

«Purple Rain» (1984) του Άλμπερτ Μαγκνόλι

Πλατεία Αυδή (Λεωνίδου 35, Αθήνα)

H σχεδόν αυτοβιογραφική ταινία που εκτόξευσε το αστέρι του Prince στην κορυφή, αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες στα ταμεία της δεκαετίας του '80 και γέννησε ένα από τα κορυφαία σάουντρακ όλων των εποχών.

2. Παρασκευή 24 Ιουνίου

Αφιέρωμα «Shakespeare in the City»

«Ριχάρδος o 3ος» (Richard III, 1995) του Ρίτσαρντ Λονκρέιν

Άλσος Μπαρουτάδικο (Ιερά Οδός 290, Αιγάλεω)

Ο Ίαν ΜακΚέλεν παραδίδει μαθήματα υποκριτικής στην εκμοντερνισμένη, εντυπωσιακή σκηνογραφικά και πιο ανορθόδοξη διασκευή του βίαιου σαιξπηρικού έργου.

3. Τρίτη 28 Ιουνίου

Επίσημη Πρεμιέρα (είσοδος μόνο με προσκλήσεις και δελτία εισόδου)

«West Side Story» (1961) των Τζερόμ Ρόμπινς και Ρόμπερτ Γουάιζ

Ναός Ολυμπίου Διός (είσοδος από Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας & από Λεωφ. Αμαλίας για ΑμεΑ)

Ο μουσικοχορευτικός θρίαμβος των 10 Όσκαρ με τις αξέχαστες μελωδίες του Λέοναρντ Μπέρνσταϊν και το ιδιοφυές λιμπρέτο του Στίβεν Σόντχαϊμ, σε μία επετειακή προβολή 55 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία του ριζοσπαστικού αυτού φιλμ.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos