Ένας πρώην παίκτης του μπέιζμπολ της μεγάλης κατηγορίας που αναγκάστηκε να αποσυρθεί πρόωρα από μια εκφυλιστική ασθένεια, μετακομίζει σε νέο σπίτι με την ενδιαφερόμενη σύζυγό του Εύα, που υποδύεται η Κέρι Κόντον, την έφηβη κόρη Ίζη (Αμελί Χόφερλ του φετινού The Hunger Games) και τον μικρό γιο Έλιοτ (Γκάβιν Γουόρεν, Fear the Walking Dead).

Ελπίζοντας κρυφά, κόντρα στις πιθανότητες να επιστρέψει στην επαγγελματική του καριέρα, ο Ρέι πείθει την Εύα ότι η αστραφτερή πισίνα της πίσω αυλής του νέου σπιτιού, θα είναι διασκεδαστική για τα παιδιά, άλλα θα τον βοηθήσει επίσης στην αποκατάσταση της ασθένειας του. 

Όμως ένα σκοτεινό μυστικό στο παρελθόν του σπιτιού, θα απελευθερώσει μια κακόβουλη δύναμη, που θα παρασύρει την οικογένεια κάτω, στα βάθη του αναπόφευκτου τρόμου...

«Mε τρόμαζαν οι πισίνες όταν ήμουν μικρή», ομολογεί στην αρχή του φιλμ η πρωταγωνίστρια.

Η αλήθεια είναι ότι δεν καταλάβαμε κάτι, δε νιώσαμε κάποια φοβερή τρομάρα στο Night Swim που δεν κάνει σωστά ούτε τα πιο απλά, αποτυγχάνοντας να προκαλέσει τα ρίγη που περίμενες, με Τζέισον Μπλαμ και Τζέιμς Ουάν σαν εκτελεστικούς παραγωγούς.

Και αυτή η κακόβουλη οντότητα που παραμονεύει στα βάθη της πισίνας, ούτε οι ίδιοι οι δημιουργοί της έχουν καταλήξει περί τίνος πρόκειται: Το νερό είναι σατανικό και μολύνει την ψυχή? Υπάρχουν δαίμονες? Kάποια φολκλόρ κατάρα της εποχής? Λίγο απ’όλα?

Ένα προχειρογραμμένο σενάριο, φλύαρο στην ανάπτυξη των βασικών χαρακτήρων της ταινίας, χωρίς να δίνει ικανοποιητικές απαντήσεις σε κανένα από τα ερωτήματα που θέτει, με μια οντότητα περισσότερο αστεία παρά τρομακτική και ένα τέλος που δεν πείθει.

Κρίμα για τους δύο καλούς ηθοποιούς, τον Ουάιατ Ράσελ (The Falcon and the Winter Soldier) και την Κέρι Κόντον (The Banshees of Inisherin) που δεν έχουν τι να παίξουν.

Πρώτη δημοσίευση: 4 Jan 2024, 03:19
Ενημέρωση: 11 Jan 2024, 02:43
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Night swim
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
98
Εταιρία διανομής: 
Release: 
4 Ιανουαρίου 2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos