ΣΕΙΡΕΣ

"The Castaways": Με τον αέρα παλιάς τηλεόρασης

Published: 3 Mar 2024, 17:18
Συντάκτης:

Σύνοψη: Μετά από έναν τεράστιο καυγά στις διακοπές, η Lori επιβιβάζεται σε αεροπλάνο για τα Φίτζι, ενώ η Erin όχι.

<a href="/en/nea/palm-royale-dokimasmeni-syntagi-horis-riska/69814">"Palm Royale": Δοκιμασμένη συνταγή χωρίς ρίσκα</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Palm Royale": Δοκιμασμένη συνταγή χωρίς ρίσκα

Η πτήση δεν φτάνει ποτέ στον προορισμό της και μήνες αργότερα, κανένα συντρίμμι δεν έχει εντοπιστεί. Όμως η Erin αρνείται να πιστέψει ότι η αδερφή της έχει φύγει. Όταν η Erin μαθαίνει ότι η πιστωτική κάρτα της Lori έχει χρησιμοποιηθεί σε ένα απομακρυσμένο νησί των Φίτζι και αργότερα αναγνωρίζει τον πιλότο του αεροπλάνου στο CCTV, επιβιβάζεται σε ένα αεροπλάνο για τα Φίτζι για να εντοπίσει την αλήθεια.

Άποψη: Το γυρισμένο στην Ελλάδα (κυρίως στο ανατολικό Πήλιο) Castaways αποτελεί έναν μακρινό ξάδερφο του Lost και του Manifest, με την συντριβή αεροπλάνου σε ένα εξωτικό νησί να γίνεται για άλλη μια φορά η αφετηρία ενός μυστηρίου που μπορεί να μην έχει το ξενέρωμα και την αμφισβήτηση του τέλους του Lost ούτε και την ειρωνεία και το χιούμορ του Τριγώνου της Θλίψης με την συντριβή πλοίου σε εκείνη την περίπτωση, ωστόσο ούτε ανταμείβει απόλυτα τον θεατή.

Μέσα στα πέντε επεισόδια βλέπουμε όμορφα τοπία από το Φίτζι και το Πήλιο, ειδυλλιακά και άγρια να γίνονται ένα μυστηριώδες τοπίο μέσα από το οποίο θα προκύψουν πολλές αλλαγές και ανατροπές.

Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Lucy Clarke, το Castaways βγάζει έναν αέρα παλιάς τηλεόρασης με όλο τον fun τρόπο αλλά και όλα τα προβλέψιμα μοτίβα.

 Στα θετικά το ότι δεν τραβάει πολύ, μόλις πέντε επεισόδια οπότε προλαβαίνει μέσα σε αυτά να πει τα απαραίτητα που χρειάζονται χωρίς να ξεχειλώσει η πλοκή και χωρίς να χρειάζεται να μπουν πολλά επιμέρους ζητήματα.

Έχει την δομή των παλαιότερων σειρών του 00s, όπου η ιστορία της σειράς ξεκινά και τελειώνει ακολουθώντας μια συγκεκριμένη αφηγηματική γραμμή χωρίς να πλατιάζει και να ξεφεύγει. Βέβαια για αυτόν τον λόγο σταδιακά αποδυναμώνεται και χάνει κάπως το ενδιαφέρον της, με τα δύο πρώτα επεισόδια που μας συστήνουν τα γεγονότα να έχουν αρκετό ενδιαφέρον και τα επόμενα ολοένα και να χάνουν πόντους.

Η Sheridan Smith και η Celine Buckens αποτελούν ένα πολύ καλό δίδυμο ενώ και οι τοποθεσίες, παρόλη την ομορφιά τους, αφομοιώνονται αρμονικά στην ιστορία χωρίς να χρησιμοποιούνται ως ταξιδιωτική εκπομπή που επισκέπτεται εξωτικά τοπία, όπως σε ταινίες του Adam Sandler.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos