Το MOVE IT πάει θερινό σινεμά: Nέοι Πόροι!

Δημοσίευση: 6 Σεπτεμβρίου 2020, 12:43
Συντάκτης:

To ΜΟVE IT συνεχίζει το αφιέρωμά του στα θερινά σινεμά - κοσμήματα της Ελλάδας. Της χώρας με τους περισσότερους θερινούς κινηματογράφους στον πλανήτη, σε αναλογία πληθυσμού και έκτασης.

<a href="/nea/cine-paris-epistrefei-kalokairi-toy-2024-ypo-tin-epimeleia-toy-cinobo/68668">To Cine Paris επιστρέφει το καλoκαίρι του 2024 υπό την επιμέλεια του Cinobo</a>ΣΧΕΤΙΚΑTo Cine Paris επιστρέφει το καλoκαίρι του 2024 υπό την επιμέλεια του Cinobo

Τα θερινά σινεμά, η μεγαλύτερη καλοκαιρινή αγάπη ενός σινεφίλ, αφελώς ίσως να έχουν ταυτιστεί με τις δύο μεγαλουπόλεις, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ή με κάποιο γραφικό σημείο κάποιου νησιού… Όταν σκεφτόμαστε, όμως, μικρότερες πόλεις, αναζητούμε άραγε το θερινό σινεμά;

Τα σινεμά Victoria επιχειρούν να αλλάξουν αυτή την αντίληψη, αφού αποφάσισαν να ανοίξουν το μοναδικό θερινό σινεμά της ευρύτερης περιοχής, στους Νέους Πόρους, ένα παραθαλάσσιο χωριουδάκι που βρέχεται από τον κόλπο του Θερμαϊκού. Με έδρα τους τη Λάρισα, και με αρκετές αίθουσες σε όλη την Ελλάδα, καθώς και μία κινητή αίθουσα που πηγαίνει όλο το χρόνο σε πόλεις χωρίς σινεμά, ο κινηματογράφος Victoria ήρθε το 2014 στην Πιερία, φέρνοντας τη μεγαλύτερη κινηματογραφική οθόνη στη Βόρεια Ελλάδα.

Εξυπηρετώντας όλα τα τριγύρω χωριά, όπως τη Σκοτίνα, τη Λεπτοκαρυά, τον Παλιό και τον Νέο Παντελεήμονα, αλλά και το Λιτόχωρο, από τα οποία δεν απέχει πάνω από μερικά χιλιόμετρα, το σινεμά Victoria είναι τοποθετημένο σε μικρή απόσταση από τις γειτονικές παραλίες και τον πολυσύχναστο πεζόδρομο των Νέων Πόρων, με τις ταβέρνες και τα παγωτατζίδικa του. Δίπλα του, μάλιστα, λειτουργεί κι ένα λούνα παρκ, κάτι που παραδόξως δένει απόλυτα με τον νοσταλγικό αέρα που πάντοτε αποπνέουν τα θερινά σινεμά.

Περνώντας την πόρτα του βρίσκεται κανείς σε έναν άνετο χώρο, που στολίζεται με ένα λευκό διακριτικό χαλίκι, και είναι αρκετά ευρύχωρος για να φιλοξενήσει ακόμα και 4ψήφιο αριθμό θέσεων! Βέβαια το φετινό καλοκαίρι η χωροταξία του σινεμά ακολούθησε πλήρως όλα τα μέτρα ασφαλείας και τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, με τις θέσεις να απέχουν μεταξύ τους τα απαιτούμενα μέτρα και να είναι φυσικά λιγότερες.

Το μπαρ του παρέχει μία μεγάλη γκάμα από μπύρες και αναψυκτικά, καθώς και τα κλασικά σνακς που επιλέγουν οι θεατές, να απολαύσουν μαζί με την ταινία τους. Το πρόγραμμα του σινεμά κρατά συνήθως ως τα τέλη Αυγούστου, ικανοποιώντας ετερόκλητα γούστα.

Ο κινηματογράφος Victoria ήρθε να καλύψει πολύ πετυχημένα το κενό της απουσίας ενός θερινού σινεμά στην Πιερία, και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους για μία όμορφη, καλοκαιρινή βραδιά δίπλα από τη θάλασσα…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Under Paris

Under Paris

Σύνοψη:Την ώρα που η κυβέρνηση θέλει να κάνει το κομμάτι της με φιέστα αθλητών...
2 ώρες
Wicked little letters, από την Spentzos Wicked little letters, από την Spentzos