Το MOVE IT πάει θερινό σινεμά: Μελίνα!

Δημοσίευση: 20 Ιουλίου 2018, 17:17

«Η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστεί για τον πολιτισμό», είχε πει τότε η Μελίνα και ίσως να είναι αυτό που οφείλει να περνάει από το μυαλό σου όταν στέκεσαι μπροστά σε τέτοιους χώρους τέχνης, γνωρίζοντας ότι το κλειδί της μαγικής τους πόρτας το φυλάει ο Δήμος.


Ο θερινός κινηματογράφος «Μελίνα» είναι μία μικρή αυλή των θαυμάτων, γνωστή για την σινεφίλ ταυτότητά της. Από το 2016, που κατοχύρωσε επίσημα την επαναλειτουργία του, εκπλήσσει  συνεχώς το κοινό με τα ιδιαίτερα αφιερώματά του σε γνωστούς και αγαπημένους σκηνοθέτες μιας ασπρόμαυρης ή σύγχρονης εποχής, σε βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους και σε διαφόρων ειδών θεματολογίες που αγγίζουν έντονα τα κοινωνικά ζητήματα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι γοητεύονται τόσοι επισκέπτες εκτός δήμου μαζί του, οι οποίοι φροντίζουν να ανανεώνουν συνεχώς το ραντεβού τους.

Η φιλοξενία των ανθρώπων του σε κάνει να νιώθεις ότι είσαι μέρος αυτού του περίεργα παραμυθένιου περίβολου, ενώ οι μυρωδιές από τα αμέτρητα λαχταριστά σουβλάκια που ψήνονται στη σχάρα με τόσο παραδοσιακά ποιοτικό τρόπο σου δίνουν μία γλυκιά αίσθηση ελληνικού γλεντιού.
Χαρακτηριστικό στοιχείο του χώρου το πέτρινο συντριβανάκι στα πόδια του λευκού πανιού που σε κάνει να θες στο τέλος της ταινίας να ρίξεις μέσα του την ευχή σου.

Ήχος και εικόνα αξιοπρεπών προδιαγραφών, γενική είσοδος 3 ευρώ και επιλογές ταινιών για κάθε γούστο και ηλικία που θα τις βρείτε στο αναλυτικό πρόγραμμα προβολών του Δήμου.
Σωκράτους 65, Δραπετσώνα. τηλ. 210-4082530. Εισιτήρια: € 3,00

Χριστίνα Σταύρου

ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση: 20 Ιουλίου 2018, 17:17

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Για να δείξει την ποικιλία του σε horror movies...
13 ώρες
Σύνοψη: Μια εργαζόμενη φυλακών στη Νέα Υόρκη αναπτύσσει ερωτικές...
15 ώρες
Το όνομα του Γιώργου Λάνθιμου τα τελευταία χρόνια ακούγεται...
15 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
35700
Spentzos
17700
Village
16200
Feelgood
13835
Feelgood
8575