Σύνοψη: Μια νεαρή πράκτορας του FBI, ένας βετεράνος ανιχνευτής και ο τοπικός σερίφης συνεργάζονται για να διαλευκάνουν το φόνο μιας κοπέλας στην περιοχή ενός ορεινού ινδιάνικου καταυλισμού στο Γουαϊόμινγκ.

Άποψη: Μετά από δύο εξαιρετικά και απόλυτα κινηματογραφικά δομημένα σενάρια (Sicario, Hell Or High Water), έμοιαζε λογικο ο Τέιλορ Σέρινταν να δοκιμάσει ξανά την τύχη του στην σκηνοθεσία μετά το άσημο θρίλερ Vile πριν 6 χρόνια.

Αυτή την φορά η προσπάθειά του είναι εξαιρετική: ένα σκληρό, ρεαλιστικό, αλλά με πλούσιο συναισθηματικό μεγαλείο, νεογουέστερν που σκιαγραφεί με συγκίνηση και πίκρα ένα παραμελημένο κομμάτι των σύγχρονων ΗΠΑ. Μετά τον άνισο πόλεμο των ναρκωτικών και τον καθηλωτισμό της οικονομικήε κρίσης, στο "Wind River" καταπιάνεται με τον ρατσισμό και τα απομεινάρια του στην ανθρώπινη συνείδηση, το αναπόφευκτο αδιέξοδο στην επιπκοινωνία, στην ίδια την ζωή, θυμίζοντας αρκετά το "Winter's Bone". 

Μόλις ωριμάσει σκηνοθετικά, ο τύπος έχει μεγάλλο μέλλον μπροστά του: χωρίς να αποφεύγει τον μελοδραματισμό, εντάσει άψογα το φυσικό τοπίο στην δραματουργική εξέλιξη της ιστορίας του, καταφέρνει να προσθέσει πολυπλοκότητα και πολυδιάστατη δράση στους πρωταγωνιστές του εκμαιεύοντας δύο ε-ξαι-ρε-τι-κές ερμηνείες από Ρένερ και Όλσεν, ενώ παράλληλα γνωρίζει την σεναριακή του ισχύ και την "πλασάρει" σωστά. 

Είπαμε, του λείπει ακόμη η "big picture" για να αποτυπώσει το μεγαλείο και την ουσία των διαλόγων του, αλλά δημιουργεί βάσιμες προσδοκίες για τις μελλοντικές του προσπάθειες.

Πρώτη δημοσίευση: 3 Aug 2017, 08:13
Ενημέρωση: 10 Aug 2017, 19:41
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Wind River (Στα ίχνη του ανέμου)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
107
Εταιρία διανομής: 
Release: 
3 Αυγούστου 2017

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos