Στον δρόμο που έδειξε το "The big short" για τα δεινά του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ο Tοντ Φίλιπς στήνει μια αρκετά αιχμηρή και όσο πρέπει τολμηρή σάτιρα, μαζί και ένα πικρό σχόλιο πάνω στην απληστία, αλλά και τα τεράστια συμφέροντα που σχεδόν υπαγορεύουν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Και όλα αυτά χωρίς στιγμή να ξεχνά ότι έχουμε να κάνουμε με μια κωμωδία πρωτίστως, έστω και αν βασίζεται σε αληθινή ιστορία, παράμετρος που προσθέτει δράμα. Το χιούμορ του κάποιες στιγμές είναι κάπως "βαρύ", ίσως ορισμένοι το βρουν χοντροκομμενο (υπενθυμίζουμε ότι είναι εκτός από σκηνοθέτης και ο σεναριογράφος των Hangover και του Borat), αλλά είναι λειτουργικό και "καθαρίζει" την σκέψη, χωρίς να αποσπά την συγκέντρωση. 

Με τον Τζόνα Χιλ να συνεχίζει σε ρυθμούς "The wolf of Wall Street" (και τον Μάιλς Τέλερ σαφώς πιο "μαγκωμένο"), το τελικό αποτέλεσμα είναι διασκεδαστικό, αλλά και γλυκόπικρο. Είναι σινεμά που στην ουσία του, αξίζει.

Σύνοψη: Βασισµένο σε πραγµατική ιστορία, η ταινία «Σκυλιά του Πολέμου» παρακολουθεί την ιστορία δύο εικοσάχρονων (Χιλ και Τέλερ), οι οποίοι ζουν στο Μαϊάµι κατά τη διάρκεια του Πόλεµου στο Ιράκ, και εκµεταλλεύονται µια σχεδόν άγνωστη κυβερνητική πρωτοβουλία, που επιτρέπει σε µικρές επιχειρήσεις να ‘κλείνουν’ συµβόλαια του Αµερικανικού στρατού.

Παρά το ταπεινό ξεκίνηµά τους, καταφέρνουν να βγάλουν πολλά χρήµατα και να ζήσουν τη µεγάλη ζωή. Όµως, οι δύο φίλοι θα χάσουν κάθε έλεγχο όταν θα κλείσουν µια συµφωνία 300 εκατοµµυρίων δολαρίων για εξοπλιστικά συστήµατα του Αφγανικού στρατού – µια συµφωνία που θα τους φέρει σε επαφή µε σκοτεινούς ανθρώπους, πίσω από τους οποίους, όπως θα αποδειχθεί, κρύβεται η ίδια η Αµερικανική κυβέρνηση.

 

Πρώτη δημοσίευση: 23 Σεπτεμβρίου 2016, 13:19
Ενημέρωση: 29 Σεπτεμβρίου 2016, 12:02
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
War dogs (Σκυλιά του πολέμου)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
114
Εταιρία διανομής: 
Release: 
22 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tulip
26441
Feelgood
11743
Feelgood
3456