Ο Φάρος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ O Φάρος, 30 Ιανουαρίου στους κινηματογραφους

Υπόθεση: Το 1940, o Dalton Trumbo (Mπράιαν Κράνστον) είναι ένας από τους πιο καλοπληρωμένους σεναριογράφους του κόσμου αλλά και ένας ακτιβιστής που υποστηρίζει τα εργατικά συνδικάτα, την ισοτιμία στους μισθούς και τα πολιτικά δικαιώματα. Όταν καλείται στο δικαστήριο μαζί με άλλους συναδέλφους του για να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής Αντιαμερικανικών Ενεργειών, ο Trumbo αρνείται να απαντήσει στις ερωτήσεις και καταλήγει σε μια ομοσπονδιακή φυλακή, ενώ εξασφαλίζει την αιώνια έχθρα της ισχυρής αντικομμουνίστριας κοσμικογράφου Hedda Hopper (Έλεν Μίρεν). Για τα επόμενα 13 χρόνια, όλα τα μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ αρνούνται να προσλάβουν τον Trumbo από φόβο μήπως συνδεθούν με τις ριζοσπαστικές πολιτικές του αντιλήψεις.

Παρά το «βαρύ» του θέμα, το "Τrumbo" είναι πάνω απ’όλα μια διασκεδαστική ταινία. Η περίοδος της αντικομμουνιστικής υστερίας στο Χόλιγουντ έχει αποτυπωθεί πολλές φορές στη μεγάλη οθόνη, και η ιστορία του Τράμπο, είναι απλά ιδανική.
Ο Κράνστον κουβάλα την ταινία με αποφασιστικότητα, με φαινομενικές αλλαγές διάθεσης αλλά έναν μόνιμο «θυμό» στο βλέμμα, που δεν αφήνει τον εαυτό του να ξεσπάσει μπροστά στην κατάφωρη αδικία. Την ίδια στιγμή όμως με μια βαθιά ανθρώπινη προσέγγιση, με όλα τα καλά και τα κακά αυτού του ανθρώπου. Πιθανότατα χωρίς την παρουσία του Ντι Κάπριο, θα ήταν αυτός το μεγάλο φαβορί για το Οσκαρ. Εκτός κι αν γίνει η μεγάλη έκπληξη!


Ήταν η εξυπνάδα του που έφερε το απίστευτο αποτέλεσμα, η αφοσίωση στον σκοπό, και η οικογένειά του. Εγραφε σενάρια, είτε χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο είτε με την υπογραφή άλλων σεναριογράφων.
Ο σκηνοθέτης γνωστών επιτυχημένων κωμωδιών ("Austin Powers", "Meet the Parents") Τζέι Ρόουτς, τα πάει πρίφημα, κρατώντας έναν σφιχτό ρυθμό για 2 ώρες, χωρίς ανούσιες φλυαρίες, αλλά και χωρίς σπουδαίες κινηματογραφικές στιγμές, που θα απογείωναν σκηνές και θα ανέβαζαν ακόμα ένα επίπεδο την ταινία.
Κάθε χαρακτήρας που βλέπουμε είναι αληθινός, από τον «Σπάρτακο» Κιρκ Ντάγκλας και τον φοβερό Οτο Πρέμινγκερ, οι σινεφίλ αναφορές είναι συνεχείς, μαζί με «υπόγεια» σχόλιο για το θέαμα και το Χόλιγουντ μαζί βέβαια με ξεκάθαρα για την δύναμη της οικογένειας. Το αποτέλεσμα σαφώς τιμά τον ήρωα, είναι αξιοπρεπές. Τα κάστινγκ είναι εξαιρετικό, με τον Λούις ΣΚ και την Ελεν Μίρεν να ξεχωρίζουν.

Δημοσίευση: 11 Φεβ. 2016, 06:47
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Trumbo (Trumbo)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
124
Εταιρία διανομής: 
Release: 
11 Φεβρουαρίου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Wildlife

Wildlife

Σύνοψη:  Η ζωή ενός εφήβου στη Μοντάνα των '60s αναστατώνεται όταν βλέπει τον κατ’...
2 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
31803
Odeon
28100
Odeon
11500
Odeon
10900
Feelgood
9141