Το 2010, ο Μάικλ Γουιντερμπότομ είχε σκηνοθετήσει το «The trip», με τους ίδιους πρωταγωνιστές, ένα ταξίδι αναζήτησης γκουρμέ γεύσεων στη Βόρεια Αγγλία, βασιμένο σε επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του BBC. Kάτι ανάλογο συμβαίνει και τώρα, αυτή την φορά στην Ιταλία.

Οι τύποι ταξιδεύουν (σε πολύ όμορφα τοπία), τρώνε, πίνουν, φλερτάρουν Ιταλίδες, κάνουν αστεία, μιμούνται διάσημους ηθοποιούς, αμπελοφιλοσοφούν, περνούν γενικώς μια χαρά, κάτι το οποίο «βγαίνει προς τα έξω».

Κάτι που προφανώς συνέβη και για τον πολυσχιδή Ουιντερμπότομ (ο οποίος το συγκεκριμένο φιλμ το αντιμετωπίζει περίπου σαν κάτι σαν... διάλειμμα και δείχνει να το απολαμβάνει εξίσου).

Διόλου πρωτότυπο λοιπόν (αν εξαιρέσεις τα ζηλευτά τοπία της ιταλικής εξοχής), αλλά από την άλλη, απόλυτα χαλαρωτικό. 

Υπόθεση:
Ο Michael Winterbottom σε συνέχεια του The Trip (2011) μεταφέρει το φοβερό χιουμοριστικό δίδυμο των Steve Coogan και Rob Brydon να ανταλλάσουν σπόντες και ανεκδιήγητες ατάκες, αυτή τη φορά νοτιότερα, στη Μεσόγειο. Δύο φίλοι, έξι γεύματα σε έξι διαφορετικές πανέμορφες τοποθεσίες σ ένα ταξίδι στην Ιταλία: Liguria, Tuscany, Rome, Amalfi και τέλος στο Capri.  

Δύο φίλοι, έξι γεύματα σε διαφορετικές τοποθεσίες σε ένα road trip (ταξίδι με το αυτοκίνητο) στην Ιταλία: Λιγουρία, Τοσκάνη, Ρώμη, Αμάλφι και Κάπρι.
Ο  Rob και ο Steve αναλαμβάνουν για άλλη μια φορά, να παρουσιάσουν για λογαριασμό της εφημερίδας The Observer, την κριτική τους για ορισμένα εστιατόρια. Ο Rob, πατέρας ενός μικρού παιδιού, κουρασμένος από τις ευθύνες του, αναζητά λίγη περιπέτεια. Ο Steve έχει περάσει μια περίοδο σκληρής δουλειάς στο Λος Άντζελες μακριά από το σπίτι του, αλλά τώρα βρίσκεται σε μια παύση από την δουλειά.  Έχοντας πια το χρόνο να επιστρέψει στην Ευρώπη θέλει να δει τα παιδιά του.
Οι δυο τους συζητούν για τη ζωή, την αγάπη, την εργασία και την ξενιτιά. Δεν πρόκειται μόνο για μια γαστρονομική εξερεύνηση αλλά και για ένα πολιτιστικό ταξίδι, καθώς ακολουθούν τα βήματα των άγγλων ρομαντικών ποιητών Byron και Shelley στην Ιταλία, αναζητώντας τα σημεία που οι δυο ποιητές πέρασαν μια καθοριστική για το έργο τους χρονική περίοδο. 
Μαζί με τον Rob και τον Steve, ταξιδεύουμε στα ξενοδοχεία που μένουν και τα εστιατόρια που επισκέπτονται, παρακολουθούμε τις κουζίνες και τους σεφ που μαγειρεύουν γι' αυτούς και ποιος πληρώνει το λογαριασμό στο τέλος. Βέβαια το τέλος σ αυτό το ταξίδι παραμένει ανοιχτό. Ο Rob έχει μια προσφορά για εργασία που θα σήμαινε και πάλι την αναχώρησή του για την Αμερική και ο Steve προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να επιστρέψει σε μια πιο ήσυχη οικογενειακή ζωή.

Πρώτη δημοσίευση: 25 Ιουνίου 2015, 10:57
Ενημέρωση: 3 Ιουλίου 2015, 21:02
Συντάκτης: 
Τίτλος:
The trip to Italy (Ταξίδι στην Ιταλία)
Είδος: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
108
Εταιρία διανομής: 
Release: 
25 Ιουνίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos