Τρεις σωματοφύλακες: Ντ'Αρτανιάν

Τρεις σωματοφύλακες: Ντ'Αρτανιάν - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Από το Λούβρο στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ και από τα κακόφημα μέρη του Παρισιού στην πολιορκία της Λα Ροσέλ…

Σ' ένα βασίλειο διχασμένο από θρησκευτικούς πολέμους και υπό την απειλή της Βρετανικής εισβολής, μια μικρή ομάδα ανθρώπων διασταυρώνει τα ξίφη της και συνδέει τη μοίρα της με αυτή της Γαλλίας.

Άποψη: Το αγαπημένο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά έχει μεταφερθεί πολλές φορές στη μεγάλη οθόνη, έχει γίνει παιδική σειρά, ενήλικη σειρά και έχει κερδίσει εδώ και χρόνια τις καρδιές μας.

Η τελευταία αυτή μεταφορά του δια χειρός Martin Bourboulon μας δίνει την αίσθηση γνώριμων προσώπων που έρχονται ξανά κοντά μας, ανανεωμένα και με ένα σύγχρονο πνεύμα που αναδεικνύει με μεγάλη επιτυχία τη διαχρονικότητά τους.

Είναι κάπως σαν ο Άθως, ο Πόρθος, ο Άραμις και ο Ντ’ Αρτανιάν να μην έφυγαν ποτέ από την παρέα μας.

Αυτή τη φορά οι χαρακτηριστικές αναφορές στο βιβλίο -ο νεοφερμένος που μπλέκεται σε καβγά με τους τρεις σωματοφύλακες από την πρώτη μέρα, το ειδύλλιο μεταξύ της βασίλισσα Άννας και του Δούκα του Μπάκινγκχαμ, οι συνωμοσίες της αυλής, η διαφθορά της εξουσίας απέναντι στην πίστη σε έναν ανώτερο σκοπό- εμπλουτίζονται με λεπτομέρειες που ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν στο μυθιστόρημα, προσδίδουν στην ταινία περισσότερο μυστήριο. Η μικρή δόση σπλατεριάς στις μάχες, τα πιο «βρώμικα» χρώματα της φωτογραφίας και το καυστικό χιούμορ μετατρέπουν την κλασική ιστορία σε ένα απολαυστικό, νουάρ παραμύθι.

Το καστ, φυσικά, κλέβει την παράσταση. Η Eva Green είναι η απόλυτη Μιλαίδη, σαγηνευτική και επικίνδυνη, που ακόμα και αν δεν σου αρέσει η ταινία, σου αρέσει απλώς να κοιτάς εκείνη για δυο ώρες. Ο Vincent Cassel είναι σχεδόν αγνώριστος ως ταλαιπωρημένος Άθως με τα κρυμμένα μυστικά, πάντα αφοσιωμένος στον βασιλιά και στους συντρόφους του. Ο Pio Marmaï υποδύεται τον bisexual Πόρθο -άλλη μια σεναριακή καινοτομία στην κατεύθυνση του inclusivity- και ο Romain Duris τον απροκάλυπτα σέξυ Άραμι. Louis Garrel και Vicky Krieps δίνουν στο βασιλικό ζεύγος μια ανέλπιστα συμπαθητική διάσταση, ενώ ο François Civil διατηρεί για τον Ντ’ Αρτανιάν του το θάρρος, το πάθος και τα skills που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε.

Έκπληξη αποτελεί, επίσης, το γεγονός ότι η τελευταία αυτή διασκευή θα είναι ένα saga δύο μερών που θα εισαγάγει και έναν νέο χαρακτήρα, τον Hannibal, τον πρώτο μαύρο σωματοφύλακα στη γαλλική ιστορία. Σαν να μην έφτανε, δηλαδή, η αγωνία με την οποία μας αφήνει το "Οι Τρεις Σωματοφύλακες: Ντ' Αρτανιάν", η συνέχειά του με τον πολλά υποσχόμενο τίτλο “"Οι Τρεις Σωματοφύλακες: Μιλαίδη” μας κάνει να περιμένουμε τα Χριστούγεννα του 2023 με ακόμα περισσότερη λαχτάρα.

Πρώτη δημοσίευση: 20 Απριλίου 2023, 02:38
Ενημέρωση: 27 Απριλίου 2023, 01:51
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Τρεις σωματοφύλακες: Ντ'Αρτανιάν
Έτος: 
Διάρκεια: 
121
Εταιρία διανομής: 
Release: 
20 Απριλίου 2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

You hurt my feelings

You hurt my feelings

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Όταν η Μπεθ ακούει κρυφά τον σύζυγό της, Ντον, να γίνεται επικριτικός για...
22 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
42992
Feelgood
18784
Neo
2440
Zone of interest, από την Spentzos Zone of interest, από την Spentzos