Κλασσικό μελόδραμα τύπου Ρόκι (και όχι τύπου Οργισμένο Είδωλο, όπως ελπίζαμε), με όλα -μα όλα- τα κλισέ του είδους παρόντα, με επαγγελματική ευσυνειδησία στην κινηματογράφηση, στιβαρές ερμηνείες από τον Τζέικ Τζίλενχαλ και τον Φόρεστ Ουίτακερ, αλλά στον πυρήνα του, σχεδόν αφόρητο.

Χαζεύεις τον μεταμορφωμένο σωματικά Τζίλενχαλ που εδώ παραδίδει την πιο "σωματική" ερμηνεία του, απολαμβάνεις (αν είσαι φίλος του μποξ) τις χορογραφίες στο ρινγκ και την ένταση που αποπνέει το κοφτερό μοντάζ, εισπνέεις τον οσκαρικό αέρα που έπνεε στα γυρίσματα, αν και πρόκειται για ευσεβείς πόθους.

Όταν η κάμερα κατεβαίνει από το ρινγκ, τότε είναι που αγκομαχά (οξύμωρο, ε;) να βρει την θέση της για να στηθεί να τραβήξει κάτι πιο ενδιαφέρον από το χιλιοειπωμένο, μελοδραματικό και δακρύβρεχτο, πονεμένο και βασανισμένο success story της κατάκτησης του αθλητικού american dream. 

Διότι, ούτε μια στιγμή μην αναρωτηθείτε αν θα τα καταφέρει ο ήρωάς μας, ε; 

Υπόθεση:
Αν και αριστερόχειρας, ο Μπίλι «The Great» Χόουπ έχει κατακτήσει την κορυφή της κατηγορίας ελαφριών βαρέων βαρών στο αμερικανικό πρωτάθλημα πυγμαχίας, χάρη κυρίως στην χαρακτηριστική επιθετική κίνηση ‘southpaw’, και μοιάζει να τα έχει όλα: μία εντυπωσιακή καριέρα, μια υπέροχη οικογένεια, και έναν υπερπολυτελή τρόπο ζωής. Η ιδανική ζωή του, όμως, καταρρέει όταν ένα τραγικό συμβάν τον βυθίσει στον εθισμό του στο αλκοόλ και του στοιχίσει την καριέρα του, αλλά και την κηδεμονία της κόρης του. Εκεί που όλα μοιάζουν χαμένα, ένας πρώην μποξέρ, ιδιοκτήτης πλέον ενός φτωχικού συνοικιακού γυμναστηρίου, τον παίρνει υπό την προστασία του και τον βοηθά να βρει πάλι τον δρόμο του προς την κορυφή. Αντιμέτωπος με την δυσκολότερη μάχη της ζωής του, ο Μπίλι θα πρέπει να κυριεύσει τους δαίμονές του και να μάθει ότι μερικές φορές ο μεγαλύτερος αντίπαλός σου είναι ο εαυτός σου… 

 

Πρώτη δημοσίευση: 24 Ιουλίου 2015, 22:03
Ενημέρωση: 31 Ιουλίου 2015, 03:02
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Southpaw (Ο αριστερόχειρας)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
124
Εταιρία διανομής: 
Release: 
23 Ιουλίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos