Σύνοψη: Σε μία μικρή πόλη στην Μασσαχουσέτη, τέσσερις φίλες επηρεασμένες από τον μύθο του “Slender Man”, μιας φανταστικής φιγούρας η οποία καταδιώκει και απαγάγει παιδιά, αποφασίζει να τον προσεγγίσει μέσω ενός βίντεο. Οι μέρες περνούν και ενώ φαινομενικά δεν έχει αλλάξει κάτι, ξαφνικά μία εκ των κοριτσιών εξαφανίζεται μυστηριωδώς.

Άποψη: Τα τελευταία χρόνια το hype του Slender Man έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στους κύκλους των εφήβων και ήταν η αφορμή για την κυκλοφορία παιχνιδιών, βιβλίων, βίντεο που όλο και τραβούσαν την προσοχή για τον τρομακτικό κύριο «χωρίς πρόσωπο», καταλήγοντας μέχρι και σε κινηματογραφικό γεγονός. Η Sony βέβαια που ανέλαβε την ταινία είχε τις επιφυλάξεις της μετά από τα παράπονα και τις καταγγελίες ενός πατέρα του οποίου η κόρη τραυματίστηκε σοβαρά εξαιτίας αυτού του δημιουργήματος, παρόλα αυτά προχώρησε κανονικά στην κυκλοφορία της. Μαζί με τον σκηνοθέτη Σίλβεν Γουάιτ (“The Losers”) εκμεταλλεύεται τον μύθο που δημιουργήθηκε το 2009 για να στήσει μια τρομακτική ταινία με στόχαστρο μία παρέα κοριτσιών που πέφτουν στην παγίδα του διαδικτύου και των viral δημοσιεύσεων.

Ωστόσο, οι απαιτήσεις των ταινιών horror πλέον έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα μοτίβα που ακολουθεί το “Slender Man” με την τετράδα των κοριτσιών να αποτελείται από γνωστούς χαρακτήρες μας στα θρίλερ, όπως την αδικοχαμένη κοπέλα, την αφελή, αυτήν που δεν την πιστεύει κανείς και τέλος την έξυπνη που θα βγάλει και το φίδι από την τρύπα. Οι πρωταγωνίστριες Άναλιζ Μπάσο (“Captain Fantastic”), Τζαζ Σινκλέρ (“Paper Towns”), Τζούλια Γκολντάνι Τέλις (“The Affair”) και Τζόι Κινγκ (“The Kissing Booth”) φέρνουν μία νεανική διάθεση στο καστ καθώς είναι γνώριμες στο κοινό αλλά οι υπάρχουσες συνθήκες δεν τις βοηθούν  και εν τέλει δεν τους ταιριάζουν.

Φυσικά τα εφέ χαμηλής ποιότητας προϊδεάζουν για μια τεράστια αποτυχία προτού καν φτάσει στο τέλος της για το οποίο και θα εκλιπαρείτε εάν μπείτε στον κόπο να την παρακολουθήσετε. Το χειρότερο όλων βέβαια κρύβεται στο κρίσιμο στοιχείο μιας ανάλογης παραγωγής και που εδώ είναι απών: ο τρόμος.

Πρώτη δημοσίευση: 23 Aug 2018, 04:12
Ενημέρωση: 30 Aug 2018, 04:18
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Slender man (Slender man)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
93
Εταιρία διανομής: 
Release: 
23 Αυγούστου 2018

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos