The secret life of pets 2

The secret life of pets 2 - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Ο Μαξ με τον Δούκα συνεχίζουν την περιπετειώδη ζωή τους όταν η Κέιτι λείπει από το σπίτι, τι γίνεται όμως όταν προσγειώνεται ένα μωρό ανάμεσά τους; Ο γιος της Κέιτι, Λίαμ, μπορεί αρχικά να μην είναι καλοδεχούμενος όμως με την πορεία ο Μαξ θα τον συνηθίσει και θα προσπαθεί να τον προστατεύσει από κάθε κίνδυνο. Η εμμονή του αυτή ωστόσο ίσως να έχει αρνητικά αποτελέσματα στην συμπεριφορά του τα οποία θα λύσει με τον πιο παράδοξο τρόπο.

Άποψη: Η ιστορία συνεχίζεται για τους μικρούς μας φίλους μετά από τρία περίπου χρόνια. Ο Μαξ και ο Δούκας πλέον ζουν μονιασμένοι μέχρι που ο μικρός εισβολέας, Λίαμ, θα προστεθεί για να δώσει λίγη ζωή ακόμα στο επιτυχημένο franchise της Universal. Βέβαια, με συνοπτικές διαδικασίες ο μέχρι πρότινος χαρακτήρας του Λούις Σι Κέι (Μαξ) αντικαταστάθηκε από τον συμπαθητικό Πάττον Όσβαλτ ο οποίος δεν έχει στο ιστορικό του κατηγορίες περί σεξουαλικών παρενοχλήσεων. Στο υπόλοιπο καστ οι φωνές διατηρήθηκαν (και μόνο η φωνή του Κέβιν Χαρτ αρκεί για γέλια μέχρι δακρύων) ενώ προστέθηκαν και οι πολύ ενδιαφέροντες Χάρισον Φορντ σε ρόλο τσοπανόσκυλου/ μέντορα και Τίφανυ Χάντις σαν τσαχπίνα σκυλίτσα.

Οι ρόλοι τους συμβαδίζουν με το τραβηγμένο σενάριο του Μπράιαν Λιντς (“The Secret Life of Pets”, “Puss in Boots”, “Minions”), μία ιστορία γενναιότητας με ένα απλό μάθημα για το πώς να ξεπεράσεις τους φόβους σου που σίγουρα βλέπεται ευχάριστα αλλά δυστυχώς δεν προορίζεται για να εκτιμηθεί από το μεγαλύτερο κοινό.

Ένα φροντισμένο sequel ποτέ δεν έβλαψε κανέναν και σίγουρα η παραγωγή φρόντισε να κρύψει τα διάφορα κενά πίσω από την μαγεία των τετράποδων που μία στιγμή αδυναμίας ή και ανοησίας τα αναδεικνύει ακόμα περισσότερο έτσι ώστε να επωφεληθεί από το ήδη ζεσταμένο κοινό. Διότι είναι πιο εύκολο να επενδύσεις στο σίγουρο παρά να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο.

Η to-do list για το παραπάνω εγχείρημα τα είχε όλα, από γρήγορο ρυθμό μέχρι πιασάρικες μουσικές (αν και το γενικό soundtrack ανήκει και πάλι στον Αλεξάντερ Ντεσπλά) και σπιρτόζικους χαρακτήρες και εννοείται πως τίποτα δεν παραλείφθηκε. Συνεπώς, μιλάμε για μία επιτυχημένη συνέχεια μιας ήδη ευχάριστης ιστορίας που δεν θα μείνουμε έκπληκτοι αν της δοθεί το πράσινο φως και για μία τρίτη ταινία. Συνολικά, το “The Secret Life of Pets” είναι ένα δυνατό και ακριβοπληρωμένο χαρτί στις οικογενειακές ταινίες από αυτές που ανταλλάσσουν την πρωτοτυπία και το ρίσκο με διασκεδαστικούς χαρακτήρες και μηνύματα που δεν ξεφεύγουν από την λογική του καλού-κακού.

Πρώτη δημοσίευση: 29 Aug 2019, 15:33
Ενημέρωση: 5 Σεπτεμβρίου 2019, 05:24
Συντάκτης: 
Τίτλος:
The secret life of pets 2 (Μπάτε σκύλοι αλέστε 2)
Έτος: 
Διάρκεια: 
86
Εταιρία διανομής: 
Release: 
29 Αυγούστου 2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ