Η «σπουδαιότερη ιστορία που έχει ειπωθεί» δεν μετατρέπεται και σε σπουδαία ταινία. Θα μπορούσε να γίνει έστω υποφερτή αν δεν έπεφτε "θύμα" των κλισέ των βιβλικών θρησκευτικών ταινιών. Προσθέστε και την παντελή απουσία οποιασδηποτε κοινωνικοπολιτικού σχολίου σε σχέση και με το σήμερα, που πιθανότατα την διαφοροποιούσε από τις υπόλοιπες και έχετε την εικόνα ενός ανούσιου κινηματογραφικού κατασκευάσματος.

Στα πρώτα πλάνα και σκηνές, η ταινία συγκρατείται. Δεν είναι φανατικά θρησκευτική, δεν επιβάλλει με το... ζόρι το λόγο του Θεού. Ο Φάινς παίζει καλά, το παλεύει, τα σκηνικά και οι σκηνές μάχης στην αρχή, ικανοποιητικές. Ακόμα και η σύντομη σκηνή της Σταύρωσης, είναι λιτή και σκληρή.

Ο Κλιφ Κέρτις (του "Fear the walking dead") υποδύεται τον Ιησού, γνωστός συνήθως ως ντετέκτιβ ή "κακός", εδώ χαμογελάει λίγο... παραπάνω από όσο έπρεπε. Θα κάνει βέβαια και το θαύμα του κάποια στιγμή, ενώ η τελική σκηνή ένα γέλιο στο προκαλεί. Και για να μην εκτεθούμε χωρίς λόγο, δεν παίζει ρόλο καν αν είσαι πιστός ή όχι. Από σινεφίλ άποψη και μόνο!

Η ταινία, προφανώς θέλει να φορέσει το μανδύα και του αστυνομικού μυστηρίου, να λειτουργήσει ως ένα κυνήγι υπόπτων. Τα πάντα επιφανειακά. Σε μια ιστορία που ξέρεις ποιο είναι το φινάλε της, το σενάριο και η σκηνοθεσία θα έπρεπε να ρισκάρουν πολύ περισσότερο. Σε μια ταινία-παραγγελιά όμως σαν αυτή, δύσκολο.

Σύνοψη: Ο Κλάβιος, Ρωμαίος στρατιωτικός (Τζόζεφ Φάινς) και ο Λούκιος (Toμ Φέλτον), ο υπασπιστής του, έχουν επιφορτιστεί από τον Πόντιο Πιλάτο με το καθήκον να ανακαλύψουν τι απέγινε το σώμα του Χριστού (Κλιφ Κέρτις) μετά τη σταύρωση και ταφή του. Το σώμα πρέπει να βρεθεί επειγόντως, ώστε να σταματήσουν οι φήμες περί Ανάστασης και επικείμενου ερχομού του Μεσσία που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αιτία για αιματηρές εξεγέρσεις στην Ιερουσαλήμ. 

 

Πρώτη δημοσίευση: 29 Απριλίου 2016, 17:57
Ενημέρωση: 5 Μαΐου 2016, 11:34
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Risen (Ανάσταση)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
107
Εταιρία διανομής: 
Release: 
1 Μαϊου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Spentzos
14966
Feelgood
13837
Tanweer
8254
Tanweer
6294
Γυρίσματα της Τύχης, από την Spentzos Γυρίσματα της Τύχης, από την Spentzos