Σύνοψη: Η Ντομινίκα Εγκόροβα έχει πολλές ιδιότητες. Είναι μία αφοσιωμένη κόρη, αποφασισμένη να προστατέψει τη μητέρα της με κάθε κόστος. Είναι πρίμα μπαλαρίνα με τέτοια ένταση, που έχει ωθήσει το μυαλό και το σώμα της στα όρια. Είναι αριστοτεχνική στη μάχη της αποπλάνησης και της παραπλάνησης. Όταν της τυχαίνει ένας τραυματισμός που την αναγκάζει να τερματίσει την καριέρα της, η Ντομινίκα και η μητέρα της αντιμετωπίζουν ένα δυσοίωνο και αβέβαιο μέλλον. Αυτός είναι και ο λόγος που πέφτει θύμα εκμετάλλευσης για να γίνει η νέα στρατιώτης της σχολής «Σπουργίτι», μίας μυστικής υπηρεσίας που εκπαιδεύει ξεχωριστούς νεαρούς ανθρώπους να χρησιμοποιούν το σώμα και το μυαλό τους ως όπλο.

Άποψη: Προσπάθεια αναβίωσης των κατασκοπευτικών περιπετειών με θέμα τον Ψυχρό Πόλεμο, εστιασμένη σχεδόν αποκλειστικά στην Τζένιφερ Λόρενς, την οποία χρησιμοποιεί σχεδόν με φετιχιστικό ερωτισμό, περίπου αδιαφορώντας για το υπόλοιπο καστ που παρουσιάζει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον (Τζόελ Έτζερτον, Ματίας Σόνερτς, Σαρλότ Ράμπλινγκ, Μαίρη Λουίζ Πάρκερ, Κίαραν Χιντς, Τζέρεμι Άιρονς) και που αφήνει ουσιαστικά ανεκμετάλλευτο, ενώ έχει γίνει και ξεκάθαρο miscast στην περίπτωση του Έτζερον που δεν πείθει ούτε στιγμή, ενώ και η χημεία του με την Λόρενς είναι ανύπαρκτη.

Αυτό από μόνο του δεν είναι κακό, άλλωστε το "Τζενάκι" είναι εντυπωσιακή γυναίκα και γράφει υπέροχα στον φακό, ενώ υπάρχουν κάποιες εντυπωσιακές σκηνές επικουρικά που δημιουργούν μια αναπάντεχα σκοτεινή ατμόσφαιρα για τέτοιου επιπέδου χολλιγουντιανή παραγωγή. Ο Λόρενς όμως δεν είναι Ντε Πάλμα, ούτε καν Βερχόφεν και δεν καταφέρνει ποτέ να απογειώσει την ταινία, παραμένοντας σοβαροφανής, με υποπλοκές που κουράζουν αντί να ιντριγκάρουν, συνολικά μονοδιάστατος και επίπεδος σαν σεναριακή προσέγγιση, ενώ και η ηρωίδα του παραμένει αιχμάλωτη μιας μόνιμης ηδονοβλεπτικής ματιάς, σε αντίθεση με την Σαρλίζ Θερόν στο "Atomic Blonde" π.χ. που είναι πολύ πιο δυναμική και ελάχιστα παθητική.

Ένα κατασκοπικό θρίλερ με κάποιες χορταστικές στιγμές, που προσπαθεί να πει πολλά, αλλά παραμένει εγκλωβισμένο σε μια παλιομοδίτικη αισθητική, την οποία δεν υπηρετεί σωστά. 

Πρώτη δημοσίευση: 1 Μαρτίου 2018, 12:39
Ενημέρωση: 8 Μαρτίου 2018, 14:24
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Red Sparrow (Το κόκκινο σπουργίτι)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
139
Εταιρία διανομής: 
Release: 
1 Μαρτίου 2018

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
20 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos