Σύνοψη: Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ίσοι… και μετά μερικοί γίνονται πυροσβέστες. Το «Ριψοκίνδυνοι Άνδρες», βασισμένο στην πραγματική ιστορία των ηρώων του Granite Mountain, είναι το συγκλονιστικό χρονικό μίας ομάδας τοπικών πυροσβεστών που, μέσα από την ελπίδα, την αυταπάρνηση και τη θέληση να προστατεύσουν οικογένειες, κοινότητες και ολόκληρη τη χώρα, κατάφεραν να μετατραπούν στο πιο επίλεκτο πυροσβεστικό τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Όσο οι περισσότεροι από μας τρέχουν για να διαφύγουν από τον κίνδυνο, αυτοί τρέχουν προς αυτόν –προσέχουν τις ζωές μας, τα σπίτια μας, καθετί που αγαπούμε, την ώρα που διαμορφώνουν μία μοναδική αδελφική σχέση που μπαίνει σε πρώτο πλάνο κατά τη διάρκεια μίας κρίσιμης πυρκαγιάς.

Άποψη: Εντελώς αναπάντεχη αλλαγή κινηματογραφικού ύφους από τον Τζόζεφ Κοζίνσκι, ο οποίος μετά τα sci-fi του TRON: Legacy & Oblivion, καταπιάνεται με την αληθινή ιστορία των Granite Mountain Hotshots, μιας ομάδας ντόπιων πυροσβεστών από το Πρέσκοτ της Αριζόνα που κατάφεραν να καταταχθούν στο πιο επίλεκτο πυροσβεστικό τμήμα των ΗΠΑ και να αντιμετωπίσουν την υπέρτατη πρόκληση με μια φωτιά μεγαλύτερη άνευ προηγουμένου.

Κατορθώματα αυταπάρνησης στην μάχη της με τις φλόγες, αλλά και αδέξια προσπάθεια να σκιαγραφηθούν οι βασικοί χαρακτήρες εκτός πεδίου "μάχης" συνθέτουν μια αρκετά εντυπωσιακή στις σκηνές δράσης, αλλά εντελώς επίπεδη και ανέμπνευστη συνολική προσπάθεια. Συγκινητική μεν η ιστορία (προφανώς άγγιξε και τον ίδιο τον Κραζίνσκι, δεν εξηγείται διαφορετικά η συγκεριμένη επιλογή), δυνατό καστ με Τζος Μπρολίν, Μάιλς Τέλερ, Τζέιμς Μπατζ Ντέιλ, Τέιλορ Κιτς, από το οποίο ξέρεις τι να περιμένεις ερμηνευτικά (ο Τζεφ Μπρίτζες είναι σε δεύτερο ρόλο), αλλά δεν αποτελεί κάτι περισσότερο από μια συνάθροιση ανδραγαθημάτων.

Πρώτη δημοσίευση: 19 Οκτ. 2017, 12:16
Ενημέρωση: 26 Οκτ. 2017, 04:48
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Only the brave (Ριψοκίνδυνοι άνδρες)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
133
Εταιρία διανομής: 
Release: 
19 Οκτωβρίου 2017

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ