Σύνοψη: Ο Βενιαμίν, ένας μοναχικός, περιθωριοποιημένος έφηβος, βρίσκει ανακούφιση στις Αγίες Γραφές και μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο Ταρτούφο που φέρνει με τις ερωτήσεις του τα πάνω κάτω στο σπίτι και στο σχολείο. Μπορούν τα κορίτσια να πηγαίνουν στην πισίνα του σχολείου με μπικίνι; Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση έχει θέση στο σχολείο; Είναι σωστό η Θεωρία της Εξέλιξης να διδάσκεται στο πλαίσιο των μαθημάτων Φυσικής Ιστορίας; Σε μικρό χρονικό διάστημα όλοι γύρω του συνεπαίρνονται από τις βεβαιότητες του νεαρού. Μόνο η καθηγήτρια Βιολογίας, η Έλενα, τολμά να αντιπαρατεθεί μαζί του και μάλιστα στο δικό του έδαφος.

Άποψη: Eξαιρετικά ενδιαφέρον το θέμα στην ταινία του Σερεμπρένικοβ, βασισμένο μάλιστα σε διάσημο θεατρικό, με τον Ρώσο σκηνοθέτη να προσπαθεί να το εμπλουτίσει όσον αφορά στην κινηματογραφική εικόνα του, με στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ, αλλά και μοντάζ διαφορετικής με το κείμενο συλλογιστικής, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνει τελικά το εγχείρημα. 

Η κριτική του στην χριστιανική δογματική ρητορική είναι παρουσιασμένη υπερβολικά θεατράλε από τους -μετρίων δυνατοτήτων- πρωταγωνιστές του, ενώ και αντίστοιχα πομπώδης είναι και η σκηνοθετική του ματιά με στόχο να εντυπωσιάσει, ενώ θα έπρεπε να αφήσει αυτόν τον ρόλο να τον παίξει το δυνατό κείμενο που έχει στην διάθεσή του.

Δημοσίευση: 15 Δεκ. 2016, 15:39
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Ο πιστός (Student)
Είδος: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
118
Εταιρία διανομής: 
Release: 
15 Δεκεμβρίου 2016
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

To «Oταν ο Βάγκνερ Συνάντησε τις Ντομάτες» είναι η ελληνική πρόταση για το Οσκαρ ξενόγλωσσου φιλμ

Το ντοκιμαντέρ «Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες» της Μαριάννας Οικονόμου είναι η ελληνική...
10 ώρες

"Elite" season 2: Τραβηγμένο από τα μαλλιά

Σύνοψη: Μετά τον θάνατο μιας συμμαθήτριας, ένας μαθητής εξαφανίζεται, συμμαχίες αλλάζουν, νέοι φίλοι συμμετέχουν...
12 ώρες

"Bad education": Είναι αυτή η κορυφαία ερμηνεία του Χιού Τζάκμαν;

Αν και δε θα λέγαμε πως το “Bad Education” έκανε μεγάλο ντόρο στο φετινό...
12 ώρες