Σύνοψη: Ο Βενιαμίν, ένας μοναχικός, περιθωριοποιημένος έφηβος, βρίσκει ανακούφιση στις Αγίες Γραφές και μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο Ταρτούφο που φέρνει με τις ερωτήσεις του τα πάνω κάτω στο σπίτι και στο σχολείο. Μπορούν τα κορίτσια να πηγαίνουν στην πισίνα του σχολείου με μπικίνι; Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση έχει θέση στο σχολείο; Είναι σωστό η Θεωρία της Εξέλιξης να διδάσκεται στο πλαίσιο των μαθημάτων Φυσικής Ιστορίας; Σε μικρό χρονικό διάστημα όλοι γύρω του συνεπαίρνονται από τις βεβαιότητες του νεαρού. Μόνο η καθηγήτρια Βιολογίας, η Έλενα, τολμά να αντιπαρατεθεί μαζί του και μάλιστα στο δικό του έδαφος.

Άποψη: Eξαιρετικά ενδιαφέρον το θέμα στην ταινία του Σερεμπρένικοβ, βασισμένο μάλιστα σε διάσημο θεατρικό, με τον Ρώσο σκηνοθέτη να προσπαθεί να το εμπλουτίσει όσον αφορά στην κινηματογραφική εικόνα του, με στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ, αλλά και μοντάζ διαφορετικής με το κείμενο συλλογιστικής, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνει τελικά το εγχείρημα. 

Η κριτική του στην χριστιανική δογματική ρητορική είναι παρουσιασμένη υπερβολικά θεατράλε από τους -μετρίων δυνατοτήτων- πρωταγωνιστές του, ενώ και αντίστοιχα πομπώδης είναι και η σκηνοθετική του ματιά με στόχο να εντυπωσιάσει, ενώ θα έπρεπε να αφήσει αυτόν τον ρόλο να τον παίξει το δυνατό κείμενο που έχει στην διάθεσή του.

Πρώτη δημοσίευση: 15 Δεκ. 2016, 15:39
Ενημέρωση: 22 Δεκ. 2016, 13:41
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Ο πιστός (Student)
Είδος: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
118
Εταιρία διανομής: 
Release: 
15 Δεκεμβρίου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ