Το μυστικό της πεταλούδας

Σύνοψη: 12 Απριλίου 2008: Ένας άντρας πυροβολείται σε μια -φαινομενικά- τυχαία πράξη βίας. Αλλά ήταν όντως τυχαία; Όσο το θύμα βρίσκεται σε κώμα ο Χον, ο καλύτερός του φίλος και ιδιοφυΐα στα μαθηματικά, αρχίζει και διερευνά την υπόθεση και ανακαλύπτει ότι έχουν γίνει αρκετοί φόνοι στο ίδιο σημείο σε διάφορες χρονικές στιγμές. Φόνοι που ακολουθούν μια συγκεκριμένη μαθηματική ακολουθία... 2018: Ο 9χρονος Νίκο λαμβάνει ένα ανώνυμο γράμμα που τον προειδοποιεί ότι θα πεθάνει. Στις 12 Απριλίου. Την ημέρα των γενεθλίων του. Τότε που θα γίνει 10 χρονών. Η προειδοποίηση είναι ξεκάθαρη. Θα την πιστέψει ο Νίκο; Υπάρχει τρόπος να αποφύγει το μοιραίο πεπρωμένο του; Ή μήπως η προειδοποίηση αποτελεί το αποκύημα μιας καλπάζουσας φαντασίας;

Άποψη: Εσείς τι θα κάνατε αν σας προειδοποιούσαν ότι θα… πεθάνετε; Από τους παραγωγούς της ταινίας Celda 211 (Cell 211), από τον σεναριογράφο του Buried, βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Paul Pen, το ισπανικό αυτό μεταφυσικό θρίλερ, ξεκινά ικανοποιητικά, συνεχίζει κάπως αγχωμένα και αδέξια για να καταλήξει σε εύκολες λύσεις και σχεδόν αστείες εξηγήσεις. 

Αρχικά ο σκηνοθέτης Ντανιέλ Καλπασόρο χτίζει μεθοδικά και με υπομονή το μυστήριο, ενώ καταφέρνει να μεταδώσει λειτουργικότητα στην παράλληλη χωροχρονική του αφήγηση και τελικά σε μπερδεύει μεν, τόσο όσο χρειάζεται δε. 

Από κάποια στιγμή όμως και έπειτα το μυστήριο πυκνώνει, πρέπει σταδικά να αρχίσουν να δίδονται πιστευτές εξηγήσεις για διάφορα μεταφυσικά.. φαινόμενα, κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει και από ένα σημείο και μετά η στιβαρότητα πάει περίπατο και την αντικαθιστά η υπερβολή, το μελό, οι ευκολίες, οι δραματουργικές αυθαιρεσίες. Στο σύνολό της, μια τρομερά άνιση δημιουργία που μικρή σχέση έχει σε ειδικό βάρος με τα πρόσφατα εξαιρετικά ισπανικά θρίλερ της τελευταίας τριετίας. 

Δημοσίευση: 26 Ιουλίου 2018, 18:59
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Το μυστικό της πεταλούδας (El aviso)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
92
Εταιρία διανομής: 
Release: 
26 Ιουλίου 2018
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το "Έτερος εγώ" γίνεται σειρά!

Να και κάποια καλά (και αναπάντεχα) νέα για την ελληνική τηλεοπτική παραγωγή. Το "Έτερος εγώ"...
5 λεπτά
Sir Patrick Stewart return as Captain Jean-Luc Picard

O Sir Patrick Stewart επιστρέφει στο Star Trek

Ο Sir Patrick Stewart θα επαναλάβει τον ρόλο του Captain Jean-Luc Picard στην νέα...
2 ώρες

Η Τζένιφερ Κεντ βρήκε το φιλμ που θα διαδεχθεί το Babadook

Έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια από το "The babadook" που άρεσε σε πολύ κόσμο...
18 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
11482
Odeon
7202
Odeon
4574