Το μυστικό της πεταλούδας

Σύνοψη: 12 Απριλίου 2008: Ένας άντρας πυροβολείται σε μια -φαινομενικά- τυχαία πράξη βίας. Αλλά ήταν όντως τυχαία; Όσο το θύμα βρίσκεται σε κώμα ο Χον, ο καλύτερός του φίλος και ιδιοφυΐα στα μαθηματικά, αρχίζει και διερευνά την υπόθεση και ανακαλύπτει ότι έχουν γίνει αρκετοί φόνοι στο ίδιο σημείο σε διάφορες χρονικές στιγμές. Φόνοι που ακολουθούν μια συγκεκριμένη μαθηματική ακολουθία... 2018: Ο 9χρονος Νίκο λαμβάνει ένα ανώνυμο γράμμα που τον προειδοποιεί ότι θα πεθάνει. Στις 12 Απριλίου. Την ημέρα των γενεθλίων του. Τότε που θα γίνει 10 χρονών. Η προειδοποίηση είναι ξεκάθαρη. Θα την πιστέψει ο Νίκο; Υπάρχει τρόπος να αποφύγει το μοιραίο πεπρωμένο του; Ή μήπως η προειδοποίηση αποτελεί το αποκύημα μιας καλπάζουσας φαντασίας;

Άποψη: Εσείς τι θα κάνατε αν σας προειδοποιούσαν ότι θα… πεθάνετε; Από τους παραγωγούς της ταινίας Celda 211 (Cell 211), από τον σεναριογράφο του Buried, βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Paul Pen, το ισπανικό αυτό μεταφυσικό θρίλερ, ξεκινά ικανοποιητικά, συνεχίζει κάπως αγχωμένα και αδέξια για να καταλήξει σε εύκολες λύσεις και σχεδόν αστείες εξηγήσεις. 

Αρχικά ο σκηνοθέτης Ντανιέλ Καλπασόρο χτίζει μεθοδικά και με υπομονή το μυστήριο, ενώ καταφέρνει να μεταδώσει λειτουργικότητα στην παράλληλη χωροχρονική του αφήγηση και τελικά σε μπερδεύει μεν, τόσο όσο χρειάζεται δε. 

Από κάποια στιγμή όμως και έπειτα το μυστήριο πυκνώνει, πρέπει σταδικά να αρχίσουν να δίδονται πιστευτές εξηγήσεις για διάφορα μεταφυσικά.. φαινόμενα, κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει και από ένα σημείο και μετά η στιβαρότητα πάει περίπατο και την αντικαθιστά η υπερβολή, το μελό, οι ευκολίες, οι δραματουργικές αυθαιρεσίες. Στο σύνολό της, μια τρομερά άνιση δημιουργία που μικρή σχέση έχει σε ειδικό βάρος με τα πρόσφατα εξαιρετικά ισπανικά θρίλερ της τελευταίας τριετίας. 

Δημοσίευση: 26 Ιουλίου 2018, 18:59
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Το μυστικό της πεταλούδας (El aviso)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
92
Εταιρία διανομής: 
Release: 
26 Ιουλίου 2018
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η solo ταινία της "Black Widow" βρήκε σκηνοθέτη

Οι ευχές της Scarlet Johansson εισακούσθηκαν: το στούντιο της Marvel έχει ανακοινώσει (εδώ και...
8 ώρες

"Mindhunter", season 2: Kill 'em all

Στον πρώτο κύκλο γράψαμε: «Το "Mindhunter" δεν θέλει να δώσει έμφαση στο δέος που...
15 ώρες

Η Αντζελίνα Τζολί στο σύμπαν της Marvel

Η Marvel την προσέγγισε για να εμφανιστεί στην κινηματογραφική μεταφορά των «Eternals», ώστε να...
17 ώρες