Mrs Harris goes to Paris

Mrs Harris goes to Paris - κριτική ταινίας

Στο Λονδίνο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Άντα Χάρις κερδίζει τα προς το ζην, καθαρίζοντας σπίτια. Η ίδια ζει μια μοναχική ζωή από τότε που ο αγαπημένος της σύζυγος, Έντι, χάθηκε στη μάχη. Όταν η πάντα ρεαλίστρια κυρία Χάρις εντοπίζει ένα αφάνταστα υπέροχο φόρεμα Christian Dior κρεμασμένο στην κρεβατοκάμαρα ενός πλούσιου πελάτη της, νιώθει ένα συντριπτικό αίσθημα πόθου. 

Αφού κάνει επιπλέον δουλειές και αποταμιεύει όσα χρήματα μπορεί, αποκτά τελικά την οικονομική δυνατότητα να το αγοράσει. Πηγαίνει στο Παρίσι ώστε να επισκεφθεί τον διάσημο οίκο μόδας και να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα. Ωστόσο, όταν φτάνει εκεί, συναντά μια σειρά από αναπάντεχες αναποδιές, μεταξύ των οποίων την εκφοβιστική κυρία Κολμπέρ, η οποία αντιδρά και μόνο στην ιδέα ότι μια γυναίκα της εργατικής τάξης, θα φορέσει υψηλή ραπτική.

Η σταθερά καλή Λέσλεϊ Μάνβιλ είναι εδώ με την αεράτης κωμική της ερμηνεία, ο παράγοντας που ανανεώνει συχνά το παλιομοδίτικο στυλ και ύφος αυτής της κομεντί που υπηρετεί πιστά το κλίμα των αντίστοιχων ταινιών στα 50s. 

Δεν διαθέτει όμως και την αντίστοιχη λάμψη και φινέτσα εκείνων των φιλμ, παραδιδόμενη σε έναν ελαφρύ ρομαντισμό, όμως κάποιες witty σεναριακές εκλάμψεις, αλλά και το έμπειρο καστ, καταφέρνουν να διατηρήσουν ένα σχετικό ενδιαφέρον παρακολούθησης όσως συμβαίνου, αρκεί φυσικά να μην έχεις μεγαλύτερες απαιτήσεις και προσδοκίες από ένα τακτοποιημένο παραμύθι, με μια -επαναλαμβάνω- υπέροχη ερμηνεία της Μάνβιλ. 

Πρώτη δημοσίευση: 6 Οκτ. 2022, 11:45
Ενημέρωση: 13 Οκτ. 2022, 01:54
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Mrs Harris goes to Paris (Η κυρία Χάρις πάει στο Παρίσι)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
115
Εταιρία διανομής: 
Release: 
6 Οκτωβρίου 2022

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Kill Boksoon

Kill Boksoon

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η Gil Boksoon ζει μια διπλή ζωή: είναι επαγγελματίας δολοφόνος και μητέρα μιας...
1ώρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Spentzos
48310
Feelgood
7387
Tanweer
6351
Tanweer
4775