Ένας πατέρας προσπαθεί με κάθε τρόπο να προστατεύσει τον 8χρονο γιο του από τα νύχια των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, αλλά και από μια παραθρησκευτική οργάνωση, με τους μεν πρώτους να θεωρούν πως αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια και τους δεύτερους να τον εκλαμβάνουν ως ένα είδος Μεσσία. Ο λόγος; Ο μικρός διαθέτει υπερφυσικές δυνάμεις, τις οποίες όμως δεν μπορεί να ελέγξει και γι' αυτό φοράει διαρκώς προστατευτικά γυαλιά, ενώ αποφεύγει και να κυκλοφορεί έξω με το φως του ήλιου. Στο “παιχνίδι” σύντομα μπαίνει και η μητέρα του, κανείς τους, ωστόσο, δεν είναι προετοιμασμένος για την αναπάντεχη εξέλιξη που θα έχουν τα πράγματα.

Στην 4η σκηνοθετική του δουλειά, ο Jeff Nichols (“Το Καταφύγιο”, “Ένα Καλοκαίρι”) συνδυάζει με έντονη νοσταλγική διάθεση την πίστη (αναφορές στο τέλος του κόσμου) με την επιστήμη (κάτι-παραπάνω-από-νύξη για την ύπαρξη παράλληλων κόσμων) και αποτίνει έναν αξιοπρόσεκτο φόρο τιμής κατά κύριο λόγο στο σινεμά του Στίβεν Σπίλμπεργκ (ο “E.T., ο Εξωγήινος” είναι ο πρώτος που έρχεται στο μυαλό με βάση την εξέλιξη της πλοκής, ενώ από κοντά ακολουθούν και οι “Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου”), θέτοντας τα – λίγα, αλλά εντυπωσιακά – ειδικά εφέ στην υπηρεσία των ανθρωπίνων σχέσεων.

Καταφέρνει δε να χτίσει σασπένς αποκαλύπτοντας σταδιακά και αρκετά συγκρατημένα τις πτυχές του μυστηρίου που βρίσκεται στον πυρήνα της ιστορίας του, ενώ χάρη και στις θαυμάσιες ερμηνείες, ιδίως του – σταθερού πρωταγωνιστή του – Michael Shannon στο ρόλο του υπερπροστατευτικού και αποφασισμένου για όλα πατέρα, του Adam Driver στο ρόλο-καταλύτη ενός εμπειρογνώμονα της NSA και του μικρού Jaeden Lieberher στο ρόλο του παιδιού-θαύματος, κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον μας. Με ένα πιο σφιχτοδεμένο σενάριο, σίγουρα το “Midnight Special” θα κατάφερνε να αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του. Ως έχει, παραμένει ένα καλοστημένο περιπετειώδες δράμα χαρακτήρων πάνω στη δύναμη των οικογενειακών δεσμών και τον αρχέγονο φόβο μας απέναντι σε όσα αδυνατούμε να κατανοήσουμε.

ΣύνοψηΈνας πατέρας (Μάικλ Σάνον), αναγκάζεται να ζήσει σαν φυγάς, προκειμένου να προστατέψει τον γιο του, Άλτον (Τζέιντεν Λίμπερερ) και να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από τις ειδικές δυνάμεις του μικρού. Αυτό που θα ξεκινήσει σαν δίωξη, με τους θρησκόληπτους από την μια πλευρά και την τοπική αστυνομία από την άλλη, θα κλιμακωθεί σε ανθρωποκυνηγητό με την εμπλοκή των ανώτατων κυβερνητικών κλιμάκιων. Τελικά όμως, ο πατέρας ρισκάροντας τα πάντα, θα προστατέψει τον Άλτον και θα τον βοηθήσει να εκπληρώσει το πεπρωμένο του. Ένα πεπρωμένο που θα αλλάξει τον κόσμο για πάντα.

 

Πρώτη δημοσίευση: 21 Απριλίου 2016, 22:16
Ενημέρωση: 28 Απριλίου 2016, 19:19
Τίτλος:
Midnight special
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
112
Εταιρία διανομής: 
Release: 
21 Απριλίου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos