Σύνοψη: Ο Αγίβα άφησε πρόσφατα το σπίτι του στην Μπουρκίνα Φάσο, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή και έναν τρόπο για να συντηρήσει την αδελφή του και τη μικρή του κόρη που έμειναν πίσω στην πατρίδα. Προκειμένου να τα καταφέρει, θα εκμεταλλευτεί τη συμμετοχή του σε μια παράνομη επιχείρηση διακίνησης λαθρομεταναστών και θα κατορθώσει να φύγει από την Αφρική για τη νότια Ιταλία, μαζί με τον καλύτερό του φίλο, Αμπάς. Παρά τις δυσχέρειες, ο Αγίβα προσαρμόζεται στη ζωή στην Ιταλία, αλλά όταν αναπτύσσονται εντάσεις στην τοπική κοινότητα, ανάμεσα στους μετανάστες, τους ντόπιους και την αστυνομία, τα πράγματα γίνονται σταδιακά ιδιαίτερα επικίνδυνα. Αποφασισμένος να διατηρήσει τη νέα του ζωή, θα επιχειρήσει να ξεπεράσει τις δυσκολίες, όχι όμως χωρίς προσωπικό κόστος. Ταυτόχρονα, οι διαφορετικές κοσμοθεωρίες τους, θα τον φέρουν σε σύγκρουση με τον Αμπάς, που μοιάζει να παρασύρεται από την οργή για την περιφρόνηση και την εκμετάλλευση που αντιμετωπίζουν.

Εμπνευσμένος από τα αληθινά γεγονότα των φυλετικών εξεγέρσεων του 2010 στη νότια Ιταλία, όπου πέρασε πέντε ολόκληρα χρόνια, ο Τζόνας Καρπινιάνο μεταφέρει για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη την πορεία που διαγράφουν κάθε χρόνο χιλιάδες μετανάστες, οι οποίοι αφήνουν τις χώρες τους για να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη. Ο σκηνοθέτης αναπλάθει εντυπωσιακά αυτή τη συγκλονιστική εμπειρία: το επικίνδυνο, επικών διαστάσεων ταξίδι των δύο φίλων που διασχίζουν τη Σαχάρα και τη Μεσόγειο, από την Μπουρκίνα Φάσο στην Αλγερία και από τη Λιβύη στην Ιταλία, τις δύσκολες συνθήκες προσαρμογής που τους περιμένουν εκεί, αλλά και τις μικρές ανθρώπινες στιγμές που τους κάνουν να ελπίζουν.

Συμμετοχή στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών

Καλύτερο Σκηνοθετικό Ντεμπούτο για το National Board of Review

Υποψηφιότητες για Βραβεία Καλύτερης Πρώτης Ταινίας, Καλύτερου Πρώτου Σεναρίου και Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας στα Independent Spirit Awards

 

Πρώτη δημοσίευση: 28 Ιαν. 2016, 10:10
Ενημέρωση: 4 Φεβ. 2016, 10:56
Τίτλος:
Mediterranea (Mediterranea)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
107
Εταιρία διανομής: 
Release: 
28 Ιανουαρίου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos