Ο πάλαι ποτέ σπουδαίος σεναριογράφος Ντίξον Στιλ, γνωστός για τον έντονο και αντικοινωνικό χαρακτήρα του, έχει αναλάβει μια αφόρητα βαρετή για εκείνον δουλειά: Να διασκευάσει για το σινεμά, ένα φτηνιάρικο μπεστ-σέλερ. Αναθέτει σε μια κοπέλα που εργάζεται στο μπαρ που συχνάζει, να έρθει στο σπίτι του για να του διαβάσει το βιβλίο. Εκείνη πηγαίνει, αλλά ο Ντίξον την διώχνει λίγο αργότερα. Το επόμενο πρωινό θα βρεθεί δολοφονημένη.

Ο Ντίξον λόγω του βεβαρημένου του παρελθόντος, θεωρείται βασικός ύποπτος. Από τη δύσκολη θέση θα τον βγάλει η όμορφη γειτόνισσα του Λόρελ, που τρέφει αισθήματα για εκείνον. Η σχέση τους φουντώνει, αλλά σύντομα η Λόρελ θα αρχίσει να έχει αμφιβολίες για την ορθότητα της απόφασής της να τον βοηθήσει.

Η εφιαλτική αποδόμηση του αμειρκανικού ονείρου σε ένα εμβληματικό φιλμ νουάρ της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ και παράλληλα ένα πικρόχολο σχόλιο για την ίδια την κινηματογραφική βιομηχανία

Κλασικό νουάρ κομψοτέχνημα, της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ, με έναν υπέροχο Μπόγκαρτ που απέρριψε πολλές άλλες καλοπληρωμένες προτάσεις για να μπορέσει να ενσωματωθεί σε αυτόν τον σκοτεινό και σε κάποιο βαθμό αυτοβιογραφικό χαρακτήρα. Δίπλα του η γοητευτική παρουσία της Γκλόρια Γκρέιαμ, ενώ εμφανής-αφανής πρωταγωνιστής του φιλμ είναι η εκπληκτική ασπρόμαυρη φωτογραφία του Μπουρνέτ Γκάφεϊ.

Ο επιδέξιος φωτογράφος αξιοποιεί στο έπακρο το επιβλητικό κτίριο της Βίλας Πριμαβέρα στο Δυτικό Χόλιγουντ με το κεντρικό συντριβάνι να λειτουργεί σαν σκηνή θεάτρου, ενώ γύρω του οι μικρές ισπανικού στιλ μεζονέτες στο ρόλο θεατών, παρατηρούν σιωπηλά αλλά με αμείωτο ενδιαφέρον, τα δρώμενα.

Πρώτη δημοσίευση: 10 Ιουνίου 2021, 12:06
Ενημέρωση: 17 Ιουνίου 2021, 11:25
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
In a lonely place (Σε έναν έρημο τόπο)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
94
Εταιρία διανομής: 
Release: 
10 Ιουνίου 2021

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
2796
Tanweer
2500
Feelgood
2355
Feelgood
2030