Λευκός ελέφαντας

Ο Τζούλιαν και ο Νίκολας, δύο ιερείς που εργάζονται στη “Villa Virgin”, μια παραγκούπολη στις φτωχογειτονιές του Μπουένος Άιρες, προσπαθούν σκληρά να βοηθήσουν τους ντόπιους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσημη συμμετοχή στο τμήμα "Ένα κάποιο βλέμμα" του Φεστιβάλ Καννών.

Δήλωση σκηνοθέτη

«Πιστεύω ότι το παρελθόν της Αργεντινής, εξαιτίας της πολυπλοκότητας του, μοιάζει με το παρελθόν ενός ανθρώπου, κάθε μέρα που περνά μας μαθαίνει και κάτι. Το παρελθόν του καθένα μας αντανακλά στο παρόν, και μια χώρα προοδεύει όταν μπορεί να αντανακλά το παρελθόν της. Δεν πιστεύω σε ολοκληρωτικές απαντήσεις, αλλά ένας τρόπος να μαθαίνεις από το παρελθόν, είναι να το χρησιμοποιείς σα καθρέφτη. Δε μπορούμε να ξεχάσουμε το παρελθόν, αλλά να το θυμόμαστε για να κάνουμε ένα καλύτερο μέλλον. Κοιτώντας πίσω, μπορούμε να χτίσουμε καλύτερα το μέλλον, κι αυτός είναι κοινός παρονομαστής για κάθε χώρα, για κάθε άνθρωπο.»

Πάμπλο Τραπέρο

MOVE IT

Η έκφραση στην Αργεντινή χρησιμοποιείται όταν ένα πρόβλημα βρίσκεται μπροστά σου, αλλά εσύ υποκρίνεσαι ότι δεν το βλέπεις. Στην ταινία, «λευκός ελέφαντας» αποκαλείται ένα μισοτελειωμένο νοσοκομείο στα προάστια του Μπουένος Άιρες, το οποίο έχει γίνει καταφύγιο άστεγων, ναρκομανών κτλ. Οι Αρχές και η Εκκλησία κάνουν ότι δεν βλέπουν, δύο ιερείς προσπαθούν να βοηθήσουν την κατάσταση, αλλά βρίσκουν πολλά και μεγάλα εμπόδια, όχι από εκεί που τα περιμένουν...

Ο Αργεντίνος Πάμπλο Τραπέρο, με τη "Leonera" και το "Carancho" έχει αφήσει έντονα τα αποτυπώματα της δουλειάς του και συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο και εδώ: Βίαιο, καλομονταρισμένο, έντονο σινεμά, καταπιάνεται με την εσωτερική κόλαση των ηρώων του, μόνο που εδώ την οπτικοποιεί και στον περίγυρο. Δυστυχώς, αρέσκεται σε μια αναπάντεχα ψυχρή ντοκιουμενταρίστικη ματιά που αρχικά σοκάρει, αλλά σταδιακά αποστασιοποιεί, ενώ και το χτίσιμο των χαρακτήρων του έμεινε ημιτελές.

Joker

Πρώτη δημοσίευση: 29 Μαΐου 2014, 11:54
Ενημέρωση: 5 Ιουνίου 2014, 03:35
Τίτλος:
Λευκός ελέφαντας (Elephante blanco)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
110
Εταιρία διανομής: 
Release: 
29 Μαϊου 2014

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos