Old school γκανγκστερική περιπέτεια της αγγλικής σχολής, με τον Τομ Χάρντι να συνεχίζει να εκπλήσει για τις δυνατότητές του, αυτή την φορά ερμηνεύοντας ο ίδιος τους διαβόητους δίδυμους αδερφούς Κρέι, γκάγκστερ που κυριάρχησαν στο Λονδίνο των 60ς.

Ο Μπράιαν Χέλγκελαντ, οσκαρικός σεναριογράφος του «Λος Αντζελες: Εμπιστευτικό» και του «Σκοτεινού Ποταμιού» και σκηνοθέτης του παρόμοιας αισθητικής «Payback» με τον Μελ Γκίμπσον, επιχειρεί να αναγνώσει την ιστορία τους μέσα από την ματιά της Φράνσες Σι, της γυναίκας που ερωτεύτηκε με πάθος ο Ρέτζι Κρέι, με πολλαπλά κλεισίματα του ματιού σε κλασσικές ταινίες του είδους, γνήσιο βρετανικό φλέγμα και πιστή αναπαράσταση της αισθητικής της εποχής.

Σαν έμπειρος σεναριογράφος που είναι, δεν αφήνει τους δεύτερους χαρακτήρες του ημιτελείς, έχει ιδέες για να ξεχωρίσει, επιπλέον φτιάχνει συναρπαστικές σκηνές δράσης με μινιμαλιστική, αλλά εν τέλει δεν αξιοποιεί όσο θα έπρεπε το υπερόπλο Τομ Χάρντι, αποφεύγοντας να ξύσει πιο βαθιά από την επιφανειακή απόλαυση της Γκαϊριτσικής προσέγγισης του θέματός του. 

Σύνοψη: Η ιστορία των πιο διάσημων μαφιόζων της Βρετανίας, του Ρέτζι και του Ρόνι Κρέι, που μεσουράνησαν στο Λονδίνο της δεκαετίας του ’60.  Ο Ρόνι μόλις αποφυλακίστηκε και τα δύο αδέρφια βρίσκονται αντιμέτωπα με τον Τσάρλι Ρίτσαρντσον και τη συμμορία του για να εδραιώσουν την κυριαρχία τους. Ο κόσμος τους αντιμετωπίζει ως εξέχουσες προσωπικότητες, κινούνται στα σαλόνια των ανώτερων κοινωνικών τάξεων, ενώ η επιρροή τους φτάνει μέχρι τα ανώτερα κλιμάκια του Βρετανικού κατεστημένου.  Τίποτα δεν τους σταματά.

Δήλωση σκηνοθέτη

Η κεντρική ερώτηση που υπήρχε στο μυαλό μου κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας, ήταν «πώς μπορεί κάποιος να είναι σίγουρος για το πως ήταν η ζωή κάποιου άλλου;»  Στην περίπτωση των Κρέι, η αλήθεια έχει σίγουρα χαθεί στο πέρασμα των 50 χρόνων. Είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του Λονδίνου και της λαογραφίας του. Είναι στο επίκεντρο αναρίθμητων ιστοριών, που περιγράφουν ψυχωτικούς μαφιόζους, αλλά και σύγχρονους Ρομπέν που ανοίγουν τις πόρτες για τις γιαγιάδες. Η ιστορία κάθε φορά εξαρτάται από τον άνθρωπο που την εξιστορεί. Δηλώνω κι εγώ ένοχος. Στα πρώτα στάδια της έρευνας, επισκέφτηκα τους τάφους τους. Μία ταμπέλα είχε ξεκολλήσει από το φράκτη και είχε φτάσει εκεί - «Προσοχή! Υπάρχουν κλέφτες σ’ αυτή την περιοχή!».  Δε μπόρεσα να μην αναρωτηθώ αν ενοοούσε κι εμένα. Η ταινία είναι η προσωπική μου εκδοχή της ιστορίας τους. Θα ήθελα να πιστεύω ότι αν αφαιρέσει κανείς τις κινηματογραφικές υπερβολές, είμαι πιο κοντά στην αλήθεια απ’ότι νομίζετε.

    - Μπράιαν Χέλγκελαντ

 

Πρώτη δημοσίευση: 5 Νοε. 2015, 21:41
Ενημέρωση: 12 Νοε. 2015, 03:55
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Legend (Δίδυμοι θρύλοι)
Έτος: 
Διάρκεια: 
131
Εταιρία διανομής: 
Release: 
5 Νοεμβρίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ