Όταν ένας στρατός από τους χειρότερους τυράννους και τους πιο μοχθηρούς εγκληματίες όλων των εποχών συγκεντρώνεται για να εξολοθρεύσει εκατομμύρια ανθρώπους, ένας μυστικός πράκτορας πρέπει να αγωνιστεί ενάντια στον χρόνο για να τους σταματήσει.

Το πρώτο Kingsman ήταν εξαιρετικό. Βασισμένο στο graphic novel "The secret service", ήταν καλοσκηνοθετημένο από τον έμπειρο στις κομιξάδικες μεταφορές Μάθιου Βον (Kick-Ass, X-Men, Layer Cake), ήταν cool, ήταν διασκεδαστικό, μια από τις καλύτερες περιπέτειες του 2013. Το «Kingsman: Golden Circle» τέσσερα χρόνια αργότερα, δεν έπεισε το ίδιο, κατέγραψε σημάδια κόπωσης, μπούκωσε, αναμασώντας το πρώτο φιλμ.

Οι παραγωγοί του αποφάσισαν λοιπόν να επιζειρήσουν ένα prequel εξηγώντας πως ξεκίνησαν όλα και την καταγωγή των βασικών τους ηρώων το 1910.

Ο Βρετανός αριστοκράτης Ορλάντο Όξφορντ έχει στήσει ένα παγκόσμιο κύκλωμα κατασκοπίας με σκοπό να σταματήσει τις  εγκληματικές ιδιοφυΐες του πλανήτη που ξεκινούν τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με σκοπό να κυριαρχήσουν σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Πολύ περισσότερο πετυχημένο όταν δεν παίνριε τον εαυτό του στα σοβαρά και ασχολείται με τις σκηνές δράσης, το «King’s Man» προσπαθεί να φανεί πιο πολυσύνθετο και τελικά δεν είναι και είναι μάλιστα ταυτόχρονα και αρκετά σχηματικό και υπερβολικό. Kαι είναι και λιγότερο πνευματώδες από όσο νομίζει. 

Δεν καταφέρνει να κρατήσει τις ισορροπίες μεταξύ χιούμοερ, δράματος και ίντριγκας, ξαναδιαβάζει την ιστορία με κάπως άκυρο έως και προκλητικό τρόπο (που θα το δεχόμασταν αν ήταν επιτυχημένη η σάτιρα -που δεν είναι), δεν επενδύει στο στιλιζάρισμα της βίας όπως στα προηγούμενα δύο φιλμ και τελικά δεν αξιοποιεί τον Ρέιφ Φάινς και τον Ρις Ίφανε που ξεχωρίζουν από το υπόλοιπο καστ ευρισκόμενοι σε κέφια, μόνο που μοιάζουν να λειτουργούν όχι οργανικά, αλλά κάπως σαν κωμικές εξτραβαγκάνζες που δεν καταφέρνουν να πάρουν από το χεράκι το φιλμ και να το απογειώσουν.

Πρώτη δημοσίευση: 6 Ιαν. 2022, 03:40
Ενημέρωση: 13 Ιαν. 2022, 02:30
Συντάκτης: 
Τίτλος:
The King's man
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
130
Εταιρία διανομής: 
Release: 
6 Ιανουαρίου 2022

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos