Kill the messenger

Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, η ταινία επικεντρώνεται στην υπόθεση του βραβευμένου με Πούλιτζερ δημοσιογράφου Γκάρι Γουέμπ που τόλμησε να τα βάλει με την CIA και άρχισε να ερευνά την πιθανή διασύνδεσή της με διακίνηση ναρκωτικών.
Kill the messenger - κριτική ταινίας

Πολιτικό θρίλερ και διδακτισμός παλαιάς κοπής

Πρόκειται για μια αληθινά συναρπαστική ιστορία των 90s, αυτή του Γκάρι Ουέμπ που δουλεύοντας σε μια μικρή περιφερειακή εφημερίδα, αποκάλυψε τις διασυνδέσεις των μυστικών υπηρεσιών των Η.Π.Α. με διαβόητους έμπορους ναρκωτικών της Νικαράγουα.

Παρά λοιπόν το γεγονός ότι μοιάζει εντελώς με fiction, τα περισσότερα από όσα θα δείτε είναι αληθινά, ενώ παράλληλα υπάρχει και το δεύτερο επίπεδο σχετικά με τις προθέσεις του Ουέμπ που κατέληξε να κατηγορείται για κίτρινη δημοσιογραφία από μεγάλες, "κρατικές" εφημερίδες των ΗΠΑ και όμως, το φιλμ δεν εξελίσσεται σε ένα δυνατό, νευρώδες πολιτικό θρίλερ που θα θυμάσαι ή το πάει το γράμμα, αλλά μέχρι την μέση, όταν και δημοσιεύεται το επίμαχο άρθρο του δημοσιογράφου.

Ο σκηνοθέτης Μάικλ Κουέστα ("Tell Tale", "Dexter", "Homeland") μέχρι εκείνο το σημείο μας κρατά σε εγρήγορση με τα παρασκηνιακά ρεπορτάζ του πρωταγωνιστή του, τους γνωστούς και άγνωστους εχθρούς που παραμονεύουν και απειλούν, τον πρωταγωνιστή που δυναμικά παρεισφρύει στην αρρωστημένη διαπλοκή γνωρίζοντας ότι είναι πολύ πιθανό να "φάει τα μούτρα του".

Από τη στιγμή όμως που ο Ουέμπ τα βάζει αναπόφευκτα με το πολιτικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο όμως, το φιλμ αλλάζει ύφος, σαν να φοβάται και το ίδιο κατά κάποιο τρόπο, προσθέτει στο μείγμα και το οικογενειακό μελόδραμα, αναδεικνύει άθελά του και τις αδυναμίες του Τζέρεμι Ρένερ. Ένας πειθαρχημένος ηθοποιός, ιδανικός για β' ρόλους, αλλά χωρίς το απαιτούμενο star quality για να "κουμαντάρει το πλοίο όταν εξωκοίλει και να μην το ρίξει στα βράχια" (θυμηθείτε πόσο άχρωμος ήταν στο Bourne Legacy), στην περίπτωσή μας να αντισταθμίσει με το ερμηνευτικό κύρος του τους βαρετούς διδακτισμούς στους οποίους μας υποχρεώνει το φιλμ προς το τέλος του, αμβλύνοντας τις όποιες αιχμηρές γωνίες του που ενοχλούσαν.

Α.Κ.

 

Πρώτη δημοσίευση: 13 Νοε. 2014, 15:16
Ενημέρωση: 19 Νοε. 2014, 19:21
Τίτλος:
Kill the messenger (Ο αγγελιοφόρος πρέπει να πεθάνει)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
112
Εταιρία διανομής: 
Release: 
13 Νοεμβρίου 2014

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos