Jurassic World: Fallen Kingdom

Jurassic World: Fallen Kingdom - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Όταν το ηφαίστειο στο νησί του Jurassic Park ξυπνάει, ο Όουεν και η Κλερ, ηγούνται μίας ομάδας για να σώσουν τους δεινόσαυρους. Οι χρηματοδότες τους όμως έχουν άλλα σχέδια για τα σπάνια ερπετά.

Άποψη: Πριν έναν μήνα, η Ελληνική κυβέρνηση ενέκρινε την αναβάθμιση των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας μας, με κόστος 1.2 δις.€ Η τέταρτη σειρά του franchise των ερπετών, το Jurassic World, έβγαλε στους παραγωγούς της, 1.4 δις.€. Νομίζουμε, είναι μια καλή αναλογία για το οικονομικό επίπεδο στο οποίο κινούνται τα blockbusters. Και φυσικά, μια πειστική εξήγηση του γιατί τα στούντιο δίνουν τόση μεγάλη προσοχή στα franchises με τους ηπερήρωες και τις άλλες περιπέτειες: Βγάζουν τρελά λεφτά. Και το Fallen Kingdom δεν πρόκειται να απογοητεύσει τα λογιστήρια τους.

Η συνταγή, δοκιμασμένη. Ρίχνουμε παντού τυράκια στους οπαδούς της σειράς, ώστε να πιάσουν την αναφορά στις παλιότερες ταινίες και να καγχάσουν αυτάρεσκα, αλλά με έναν τρόπο που και αυτός που δεν έχει ξαναδεί τους δεινόσαυρους να τα κάνουν όλα λίμπα, να μην αισθανθεί στην «απ’ όξω». Δίπλα στους πρωταγωνιστές, που πρέπει να έχουν αυτή την... Σπιλμπέργκεια καλοσύνη και αμεσότητα (Κρις Πρατ –Zero Dark Thirty, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ –The Twilight Saga) τοποθετούμε δυο σταρ σε δεύτερους ρόλους (Τζέιμς Κρόμγουελ – Τόμπι Τζόουνς) και κάποιους αξιόπιστους ρολίστες (Τζέραλντιν Τσάπλιν –Dr Zhivago, Nashiville, Τεντ Λεβάιν –Monk) Φέρνουμε έναν αξιόπιστο σκηνοθέτη (Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα –El Orfanato) έναν μπαρουτοκαπνισμένο στα blockbusters συνθέτη (που έκανε καλή δουλειά εδώ), ένα κοριτσάκι που τσιρίζει (πάντα είναι πιασάρικα τα παιδάκια) φέρνουμε και τον Τζεφ Γκόλντμπλουμ σε ένα cameo για να μας ενώσει με την πρώτη ταινία. Τα πάμε όλα αυτά στον Πάπα (λέγε με Σ. Σπίλμπεργκ) για να δώσει την ευλογία, κουνάμε το κουτί, και έτοιμοι!

Τίποτε κακό σε όλα αυτά. Το Fallen Kingdom είναι τίμιο και όσοι το δουν θα περάσουν καλά, ειδικά σε μία κλειστή αίθουσα μια που τα ηχητικά εφέ είναι πραγματικά επιβλητικά. Μόνο που δεν μένει τίποτε πέρα από την στιγμή, ειδικά στο σημερινό κοινό που πια μπορεί να μαντέψει κάθε έκπληξη και ανατροπή που προσπαθούν να τραβήξουν οι δημιουργοί από τα μανίκια τους. Οι οποίοι βέβαια, είναι αυτοί που εκπαίδευσαν το συγκεκριμένο κοινό στο να προβλέπει την φόρμουλα.

Εδώ λοιπόν, έχουμε τους κακούς να θέλουν να βάλουν χέρι στους δεινόσαυρους για να τους πουλήσουν σαν πολεμικές μηχανές σε κάτι άλλους κακούς. Η δράση επικεντρώνεται σε μία τεράστια έπαυλη, κάτι που περιορίζει το μεγαλείο του όγκου των δεινοσαύρων στην φύση, μια που κυνηγάνε σε δωμάτια. Αλλά δε νομίζουμε να εμποδίσει τον κόσμο που αγαπάει τη σειρά, να το διασκεδάσει. Η δράση προχωράει, η ταινία τελειώνει, και μας αφήνει το παράθυρο ανοιχτό για την επόμενη συνέχεια, με έναν τρόπο που μοιάζει πάρα πολύ με το τέλος του Rise of the Planet of the Apes, εάν πιάνετε το spoiler, και όλοι στο τέλος θα μείνουν ικανοποιημένοι. Εκτός από τους δεινόσαυρους.

Πρώτη δημοσίευση: 7 Ιουνίου 2018, 13:40
Ενημέρωση: 14 Ιουνίου 2018, 12:54
Τίτλος:
Jurassic World: Fallen Kingdom (Jurassic World: Το βασίλειο έπεσε)
Έτος: 
Διάρκεια: 
128
Εταιρία διανομής: 
Release: 
7 Ιουνίου 2018

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos