Jimmy's hall

Ιρλανδία, 1921. Ο Jimmy Gralton χτίζει έναν χώρο, όπου οι νέοι μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα, να συζητήσουν, να ονειρευτούν και πάνω από όλα να χορέψουν. Η εκκλησία όμως και ορισμένοι πολιτικοί έχουν αντιρρήσεις και ο Jimmy αναγκάζεται να φύγει από τη χώρα.

Πανανθρώπινος, λυτρωτικός Λόουτς

Η ταινία μας διηγείται μια αληθινή ιστορία που διαδραματίζεται στην Ιρλανδία του 1921, όπου στην αίθουσα του πρωταγωνιστή Jimmy Gralton μια επανάσταση συντελείται μέσα από το χορό.

Ο Γκράλτον, εκ των στελεχών της Αριστεράς, έστησε το «Pearse-Connolly Hall», ένα πολιτιστικό κέντρο που ανήκε στην κοινότητα της κωμόπολης, η οποία το λειτουργούσε με διάφορες δραστηριότητες.

Όταν επέστρεψε από τις ΗΠΑ δέκα χρόνια αργότερα, αρχικά δεν ήηθελε να ασχοληθεί ξανά, αλλά πείθεται να το επαναδημιουργήσει, μόνο που πλέον οι καιροί έχουν αλλάξει επικίνδυνα και οι πολιτικές ιδεολογίες δημιουργούν σοβαρούς κίνδυνους...

Κλασσικός, αριστερά πολιτικά στρατευμένος Κεν Λόουτς, στην (σύμφωνα με τα όσα μέχρι τώρα γνωρίζουμε) τελευταία ταινία μυθοπλασίας στην καριέρα του, χτίζει ένα τρυφερό φιλμ (βασισμένο σε θεατρικό έργο), αλλά παράλληλα κοφτερό και απόλυτα εύστοχο στα μηνύματά του.

Μονοδιάστατο μεν, αλλά ειλικρινές και ανθρώπινο, χωρίς να αποτελεί την κορυφαία στιγμή στην φιλμογραφία του, σε συγκινεί με αφοπλιστικό τρόπο.

 

Πρώτη δημοσίευση: 7 Δεκ. 2014, 15:33
Ενημέρωση: 10 Δεκ. 2014, 19:30
Τίτλος:
Jimmy's hall (Jimmy's hall)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
109
Εταιρία διανομής: 
Release: 
4 Δεκεμβρίου 2014

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos