Η Άννα Μπρόνσκι είναι δασκάλα βιολιού σε ένα μουσικό γυμνάσιο. Παρά την αντίθεση όλων των άλλων δασκάλων, η Άννα αναλαμβάνει την εισαγωγή ενός μαθητή, του Αλέξανδρου, στον οποίο και εντοπίζει ένα αξιοσημείωτο ταλέντο. Αποφασισμένη να τον προετοιμάσει για την ενδιάμεση εξέταση, παραμελεί την οικογένειά της – τον γιο της, Χόνας, τον οποίο και φέρνει σε ανταγωνισμό με τον νέο της μαθητή και τον σύζυγό της, Φιλίπ.

Ο συνάδελφός της, Κρίστιαν, με τον οποίο έχει σχέση, την πείθει να συμμετάσχει σε ένα κουιντέτο. Όταν αποτυγχάνει κατά τη διάρκεια της κοινής τους συναυλίας, η πίεση αυξάνεται και εστιάζει πλέον όλη της την προσοχή στον μαθητή της. Την ημέρα των εξετάσεων τα γεγονότα παίρνουν μία τραγική τροπή.

Στιβαρό και βραδυφλεγές δράμα που μπορεί να ξυπνήσει αρχικά μνήμες από την "Δασκάλα του πιάνου", αλλά είναι τόσο ακαδημαϊκό στον πυρήνα του, που πολύ γρήγορα θα εγκαταλειφθούν οι όποιες σκέψεις σύγκρισης, πόσο μάλλον ταύτισης με το διεισδυτικό, σχεδόν διαβρωτικό στα σώψυχά σου, φιλμ του Χάνεκε. 

Εδώ, είναι η ερμηνεία της εξαιρετικής Νίνα Χος στον ρόλο της δασκάλας του βιολιού που καταφέρνει να αποδώσει πειθαρχημένα τα συναισθήματα που καταπνίγει το σοβαρό και βαρύ σενάριο από την Δάφνη Χαρζάνη (του "Sisters Apart") και σου κρατά το ενδιαφέρον, μέχρι ενός σημείου. 

Μια δουλεμένη στις λεπτομέρειές της ερμηνεία στον ρόλο μιας γυναίκας που προσπαθεί να βρει μια διέξοδο στην εγκλωβισμένη της ζωή και να καταφέρει να γιορτάσει τις προσωπικές της αποτυχίες, με μια επιτυχία του μαθητή της. 

Η ταινία όμως είναι μπερδεμένη μεταξύ μελαγχολικού ψυχοδράματος και υπαινικτικού θρίλερ, ενώ το άτσαλο μελοδραματικό φινάλε, χειροτερεύει τα πράγματα.

Πρώτη δημοσίευση: 30 Σεπτεμβρίου 2021, 01:55
Ενημέρωση: 7 Οκτ. 2021, 02:22
Τίτλος:
Η ακρόαση (Das Vorspiel)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
99
Εταιρία διανομής: 
Release: 
30 Σεπτεμβρίου 2021

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
23951
Feelgood
13609
Film Group
11150
Spentzos
4790
ΜΟΝΟΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (DADDIO), από την Spentzos ΜΟΝΟΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (DADDIO), από την Spentzos