Γυναίκα σε πόλεμο

Σύνοψη: Στο Ρέικιαβικ του σήμερα, η 50χρονη Χάλλα ζει μια διπλή ζωή: ο κόσμος την γνωρίζει ως μια διευθύντρια χορωδίας, ενώ ταυτόχρονα εκείνη είναι μια παθιασμένη ακτιβίστρια που έχει κηρύξει, κρυφά, πόλεμο ενάντια στην τοπική βιομηχανία αλουμινίου προκειμένου να διασώσει τη φύση της χώρας της και κατ’ επέκταση τους συνανθρώπους της. Ξεκινώντας από μικρούς βανδαλισμούς, η Χάλλα καταφέρνει να προκαλέσει ένα βιομηχανικό σαμποτάζ, τόσο μεγάλο, που προκαλεί προβλήματα στα επιχειρηματικά σχέδια της ισλανδικής κυβέρνησης. Και ενώ η Χάλλα σχεδιάζει την πιο παράτολμη ακτιβιστική της ενέργεια, λαμβάνει ένα απρόσμενο γράμμα που ανατρέπει όλα όσα είχε προγραμματίσει, καθώς θα κληθεί να πάρει τη σημαντικότερη, και μη αναστρέψιμη, απόφαση στη ζωή της. 

Άποψη: Χαμηλών τόνων ακτιβιστικό δράμα που προσπαθεί να κρατήσει την ισορροπία μεταξύ περιπέτειας, δράματος, μουσικών ιντερλούδιων (...) και κωμικών ξεσπασμάτων, χωρίς πάντα με απόλυτη επιτυχία. 

Λίγο εκκεντρικό, αρκετά σουρεαλιστικό, καλοπαιγμένο από την πρωταγωνίστρια, με φωτογραφία που πρωταγωνιστεί, κάποιες -λίγες συγκριτικά- έξυπνες στιγμές, αλλά τελικά προβλέψιμο και με κουραστικές επαναλήψεις, πρόκειται για μια προσπάθεια με προοπτική που δεν καταφέρνει να αξιοποιήσει στο έπακρο.

Δημοσίευση: 24 Ιαν. 2019, 22:27
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Γυναίκα σε πόλεμο (Kona fer í stríð)
Είδος: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
101
Εταιρία διανομής: 
Release: 
24 Ιανουαρίου 2019
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Όστιν Μπάτλερ είναι ο Elvis του Μπαζ Λούρμαν

Στον πιο άσημο από όλους τους υποψήφιους κατέληξε ο Μπαζ Λούρμαν για τον ηθοποιό...
7 ώρες
BOX OFFICE

Λαοφιλία και κορυφή

Το sequel της γαλλική κωμωδίας "Θεέ μου, τι σου κάναμε;" εξαργύρωσε την πολύ καλή...
8 ώρες

Η Λασάνα Λιντς είναι η νέα πράκτορας 007;

Αν οι φήμες αληθεύουν, ετοιμαστείτε για μια αναπάντεχη αλλαγή στην τζειμσμποντική μυθολογία, αλλά και...
14 ώρες