Good Luck to You, Leo Grande

Good Luck to You, Leo Grande - κριτική ταινίας

Η Νάνσι Στόουκς είναι μία συνταξιούχος εκπαιδευτικός, που λαχταρά λίγη δράση και σεξ. Καλό σεξ. Παρόλο που ο σύζυγός της, ο Ρόμπερτ, ήταν ένας καλός σύντροφος, δεν ήταν ποτέ ένας καλός εραστής. Ο ίδιος πλέον δεν βρίσκεται στη ζωή και η Νάνσι αναζητά την περιπέτεια με τον Λίο Γκράντε, έναν σεξεργάτη.

Ούτε που φανταζόταν πως θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν πέραν της συνεύρεσής τους, όμως η Νάνσι νομίζει ότι της αρέσει. Και ακριβώς το ίδιο αισθάνεται και αυτός για εκείνη. Μετά από κάθε ραντεβού τους, η δυναμική τους μεταβάλλεται και οι μάσκες πέφτουν.

Η πάντα σπουδαία Έμμα Τόμπσον είναι τόσο αγαπητή και αποδεκτή από όλους και όλες, επειδή μέχρι τώρα στην καριέρα της τολμά. Σε διαφορετικούς και πολυδιάστατους ρόλους.

Στο «Good luck Leo Grande» κι αν ρισκάρει, σίγουρα στον πιο τολμηρό ρόλο της καριέρας της. Σκηνοθετεί η Σόφι Χάιντ των «52 Tuesdays» & «Animals», με την 63χρονη Λονδρέζα σταρ να υποδύετια μια χήρα που ποτέ δεν είχε οργασμό στη ζωή της με τον έναν και μόνο άνδρα με τον οποίο έκανε σεξ και ζητά την βοήθεια ενός νεαρού εργάτη του σεξ για να φτάσει στον πρώτο της οργασμό.

Μια θεατρικής συλλογιστικής διαλογική ντραμεντί δωματίου που ποντάρει πολλά στην ερμηνεία της Τόμπσον και στην χημεία του ζευγαριού: και στα δύο ευτυχεί. Η Τόμπσον χειρίζεται την διαδικασία με άνεση και ο ΜακΚόρμακ δεν υστερεί, σιγοντάροντας και κουμπώνοντας ως δίδυμο.

Λίγο χιούμορ, αρκετή ανασφάλεια, πολλές ενοχές στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα, δύο διαφορετικές γενεές προσπαθούν να συντονιστούν και το σενάριο είναι σωστά δομημένο, μιλά με σημερινή γλώσσα, πικάντικη γεύση και φυσικότητα, ανατρέποντας συνεχώς στερεότυπα σχετικά με τις κοινωνικές νόρμες περί σεξουαλικότητας και ηλικίας και φύλου: το δικαίωμα μιας γυναίκας στην ερωτική απόλαυση. Μην περιμένετε δραματουργικές εκπλήξεις, αλλά δεν είναι το ζητούμενο εδώ, όσο να ειπωθούν ορισμένες αναγκαίες αλήθειες με ειλκρινή ευθύτητα, ακομπλεξάριστα και ουσιαστικά.

Για να κατακτήσουμε την ηδονή, πρέπει πρώτα να αγαπήσουμε τον εαυτό μας. Μια ταινία που θα πάει αρκετά καλά εισπρακτικά και το αξίζει.

Πρώτη δημοσίευση: 16 Ιουνίου 2022, 12:02
Ενημέρωση: 23 Ιουνίου 2022, 02:39
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Good Luck to You, Leo Grande
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
97
Εταιρία διανομής: 
Release: 
16 Ιουνίου 2022

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos