Το τηλεοπτικό φαινόμενο της σειράς «Ο Πύργος του Downton», μετά από μια δεκαετία ζωής, μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη. Η οικογένεια Κρόλεϊ καλείται να αντεπεξέλθει άριστα σε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της αριστοκρατικής ζωής της: την επίσκεψη του Βασιλιά και της Βασίλισσας της Αγγλίας. Πρόκειται για ένα σπουδαίο γεγονός που, όπως είναι επόμενο, θα πυροδοτήσει σκάνδαλα, ίντριγκες, αντιπαλότητες και θα φέρει στην επιφάνεια μυστικά και πάθη.

Μια όχι ακριβώς πετυχημένη προσπάθεια να αναπτυχθούν ισομερώς οι περισσότεροι από τους χαρακτήρες της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς μέσα στο δίωρο που διαρκεί το φιλμ. Ένα κλασσικό παράδειγμα της δυσκολίας μια σειρά με πολλούς σημαντικούς χαρακτήρες να προσπαθήσει να συμπτυχθεί στις δομές μιας κινηματογραφικής ταινίας.

Πολλά subplots που οδηγούν σε αρκετές -ευχάριστες αν μη τι άλλο- αμπελοφιλοφίες, μια στιλάτη και φινετσάτη μεν, αφηγηματική φάρσα εν τέλει δε, που δεν δικαιώνει επ'ουδενί την αναγκαιότητα κατασκευής ενός φιλμ, εκτός ίσως φυσικά από το κέρδος. Και οριακά αποφεύγει την καταχραστική εκμετάλλευση μιας σειράς της οποίας οι κεντρικοί χαρακτήρες είχαν το closure που λίγο η πολύ τους άξιζε και που οι δημιουργοί της ταινίας τους αντιμετωπίζουν με λογική ανακύκλωσης. Βέβαια, υπάρχουν και εκείνοι που δεν παρακολουθούσαν την σειρά. Τούτοι θα ευχαριστηθούν μια άρτια καλλιτεχνική παραγωγή, αρκετή σπιρτάδα σε διαλόγους και συμπεριφορές, δεν θα συνδεθούν όμως απ'ευθείας με την καρδιά και την ουσία της σειράς, παρά επιδερμικά με μια φέτα βασιλικού μεγαλοαστισμού που ενδεχομένως να τους φανεί και αδιάφορη.

Πρώτη δημοσίευση: 12 Σεπτεμβρίου 2019, 21:39
Ενημέρωση: 19 Σεπτεμβρίου 2019, 16:16
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Downton Abbey
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
122
Εταιρία διανομής: 
Release: 
12 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos