Η ταινία αφηγείται την ιστορία δύο χαμηλόβαθμων αστρονόμων που καλούνται να αναλάβουν μια τεράστια εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης και να προειδοποιήσουν την ανθρωπότητα για την έλευση ενός κομήτη που θα καταστρέψει τον πλανήτη Γη.

Ο Άνταμ ΜακΚέι συνεχίζει ένα εξαιρετικό σερί με καλογραμμένες κομεντί με καυστική πολιτική κριτική, αυτή την φορά στο δικό του κωμικό Armageddon.

Kαταφέρνει να σατιρίσει πολύ εύστοχα την κουλτούρα και την δημοσιογραφία των social media που εξισώνουν και παράλληλα αντιμετωπίζουν ιλαρά τα πάντα, στήνοντας εύκολα την κωμωδία της χρονιάς.

Με άφθονο γέλιο, αλληγορίες πετυχημένες, ερμηνείες από το εκπληκτικό καστ έχει στην διάθεσή του απόλυτα συγχρονισμένες στο τέμπο που έχει επιλέξει να δώσει στην ταινία του, ο ΜακΚέι δείχνει πολύ πιο χαλαρός από τα «Big Short» & «Vice», ξεδίνει με σλάπστικ ιδέες, φλερτάρει και αναδεικνύει τον παραλογισμό που έτσι κι αλλιώς επικρατεί στην εποχή που διανύουμε, καυτηριάζει τον «αλά Τραμπ» τρόπο διακυβέρνησης, δείχνει συνολικά πιο άνετος όταν κάνει κωμωδία, παρά όταν την αφηγείται δομημένα.

Είναι πάντως πολλές οι δυνατές στιγμές του, με την διαχείριση του γαλαξία αστεριών που του έδωσαν να δουλέψει στο καστ, σχεδόν υποδειγματική, τους εντάσσει σαν πολύτιμα οργανικά αξεσουάρ, που υποστηρίζουν άριστα το εγχείρημα, με αποτέλεσμα σίγουρα την κωμωδία της χρονιάς.

Που θα ήταν ακόμα καλύτερη και θα άφηνε πολύ πιο έντονο αποτύπωμα, αν συνέχιζε σκληρή και κυνική μέχρι το τέλος και δεν κατέληγε σε ένα φινάλε διδακτισμού και απρόσμενα mainstream επίγευσης.

Πρώτη δημοσίευση: 9 Δεκ. 2021, 03:18
Ενημέρωση: 4 Ιαν. 2022, 13:46
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Don't look up
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
138
Εταιρία διανομής: 
Release: 
9 Δεκεμβρίου 2021

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
38156
Spentzos
8900
Spentzos
8809
Summer
2854
BONEYARD | ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΟΙ ΦΟΝΟΙ, από την Spentzos BONEYARD | ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΟΙ ΦΟΝΟΙ, από την Spentzos