Σύνοψη: Στις 20 Απριλίου του 2010, μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές που έχει προκαλέσει ο άνθρωπος, συνέβη στην πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου Deepwater Horizon στον Κόλπο του Μεξικό. Η ιστορία, σε σκηνοθεσία του Πίτερ Μπεργκ («Μόνος Επιζών»), είναι ένας φόρος τιμής στους γενναίους άνδρες και γυναίκες, ο ηρωισμός των οποίων έμελλε να σώσει πολλά μέλη του πληρώματος και ν’ αλλάξει τις ζωές όλων, για πάντα. 

Γνώμη: Mπορεί να μπλέκεται συχνά πυκνά με το εθνικοπατριωτικό συναίσθημα, όμως ο (ηθοποιός επίσης) Πίτερ Μπεργκ (με την εξαίρεση του τραγελαφικού Battleship/2012) είναι ένας σκηνοθέτης σαφώς πάνω από τον μέσο όρο, όσον αφορά στην δραματική περιπέτεια.

Εδώ βέβαια, από τη στιγμή που πρόκειται για τα αληθινά τραγικά γεγονότα του 2010 με τους θανάτους αθώων ανθρώπων, οι κορόνες είναι αναπόφευκτες και μαζί με το αναμενόμενα δακρύβρεκτο φινάλε κουράζουν από ένα σημείο και έπειτα. 

Κρίμα, διότι μέχρι και λίγο μετά την έκρηξη, έχει καταφέρει να κλιμακώσει σωστά το σασπένς, με στήριγμα καλές ερμηνείες από όλους τους πρωτοκλασάτους που συγκέντρωσε στο καστ (Μαρκ Ουόλμπεργκ, Κερτ Ράσελ, Τζίνα Ροντρίγκεζ, με εξαίρεση κάπως τον Τζον Μάλκοβιτς) και να κορυφώσει την ένταση με μια ομολογουμένως εξαιρετική σεκάνς.

Είπαμε, μετά μιλά το "συναίσθημα" και μοιραία μας ξενερώνει όσο νά'ναι.

 

Πρώτη δημοσίευση: 29 Σεπτεμβρίου 2016, 18:20
Ενημέρωση: 6 Οκτ. 2016, 09:34
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Deepwater horizon (Deepwater horizon)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
107
Εταιρία διανομής: 
Release: 
29 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
6338
Spentzos
5678
Feelgood
4647
Tanweer
2881
Animal Kingdom, από την Spentzos Animal Kingdom, από την Spentzos