Σύνοψη: Τρεις νεαροί θέλουν να χάσουν την παρθενιά τους. Αυτό που τους εμποδίζει είναι ότι ο ένας έχει μειωμένη όραση, ο δεύτερος είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο και ο τρίτος είναι παράλυτος. Αυτό τους προξενεί μια παραπάνω δυσκολία στο να έρθουν σε επαφή με γυναίκες. Μέχρι που παίρνουν την απόφαση να κάνουν ένα road trip με στόχο την σεξουαλική ενηλικίωση.

Άποψη: Η βελγική ταινία «Hasta la Vista» του 2011 του Geoffrey Enthoven (η κριτική μας εδώ), βασισμένη σε πραγματική ιστορία, είχε κάνει θετική εντύπωση με αποτέλεσμα το 2016 να κυκλοφορήσει ένα ολλανδικό remake, το «Adios Amigos», και το 2019, όπως ήταν αναμενόμενο, ένα αμερικάνικο, το «Come As You Are».

Και ενώ έχουμε μπουχτίσει από τα αμερικάνικα remake ευρωπαϊκών ταινιών, που σχεδόν ποτέ δεν είναι καλά ή δεν είναι αντάξια των προσδοκιών, εδώ έχουμε μια εξαίρεση και μια ευχάριστη έκπληξη.

Κατ’ αρχάς διαφοροποιείται από τις δύο πρώτες ταινίες στο ότι το road trip δεν γίνεται στην Ισπανία, όπου πηγαίνουν οι τρείς εικοσάρηδες για να αναζητήσουν τον έρωτα, αλλά μένουν εντός Αμερικής, την οποία διασχίζουν μέχρι τα καναδικά σύνορα ώστε να βρουν το κατάλληλο μέρος που βρήκε ο ένας εκ των τριών, όπου μπορείς να πας όπως είσαι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο τίτλος.

Αν και σε μεγάλο βαθμό πατάει πάνω στην πρωτότυπη ταινία, τόσο υφολογικά όσο και στην ίδια την δομή του σεναρίου, παράλληλα διαφοροποιείται. Αφενός μετατρέπεται περισσότερο σε road trip, ενώ στο Hasta La Vista πηγαίνουν το ταξίδι στην Ισπανία και μένουν εκεί, αφετέρου οικειοποιείται τα στοιχεία των αμερικανικών sex comedies ενηλικίωσης, από το American Pie και το Eurotrip μέχρι το Superbad και το Παρθένος ετών 40.

Ισορροπεί ευχάριστα ανάμεσα στην νεανική αγορίστικη ανεμελιά έως καφρίλα και στο δράμα. Ποτέ δεν προσπαθεί να μετατρέψει σε μελό την ιστορία των τριών αγοριών ούτε να τους μετατρέψει σε αξιοπερίεργα αντικείμενα θέασης. Αντιθέτως, τους αντιμετωπίζει με τον πρέποντα σεβασμό, που αυτό σημαίνει όπως οποιοδήποτε άλλο αγόρι θα βλέπαμε σε μια ανάλογη ταινία. Αγόρια δηλαδή που θέλουν να κάνουν σεξ, που θέλουν να βρουν μια κοπέλα, που θέλουν να  περάσουν όμορφα αλλά και που ανησυχούν, αγόρια ανασφαλή που προσπαθούν να βρουν τις ισορροπίες τους.

Τρείς άνθρωποι διαφορετικοί μεταξύ τους που τους ενώνουν πολλά παραπάνω από την θέληση να βιώσουν την πρώτη τους σεξουαλική επαφή.

Μια όμορφη, γλυκιά και αστεία, πικρή και κάφρικη ιστορία ενηλικίωσης που για κάποιον που έχει δει την πρωτότυπη σίγουρα δεν θα δει κάτι ολωσδιόλου διαφορετικό, όμως όπως και να έχει αξίζει να βλέπουμε ταινίες που ανήκουν στο είδος των νεανικών κωμωδιών ή οριακά στο sex comedy, αν και δεν μετατρέπεται ποτέ σε κάτι τέτοιο, που να ενδιαφέρονται λίγο παραπάνω για τους ήρωες τους από όσο έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε.

Δημοσίευση: 23 Ιουλίου 2020, 16:26
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Come as you are (Έλα όπως είσαι)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
106
Εταιρία διανομής: 
Release: 
23 Ιουλίου 2020
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ