Brawl in cell block 99

Brawl in cell block 99 - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Η ζωή του Μπράντλεϊ καταρρέει: ενώ ο γάμος του με τη Λόρεν μοιάζει να είναι τελειωμένη υπόθεση, χάνει και τη δουλειά του. Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο, αποφασίζει να δουλέψει σαν βαποράκι ναρκωτικών. Δεκαοχτώ μήνες αργότερα, ο Μπράντλεϊ και η έγκυος Λόρεν ζουν το Αμερικάνικο όνειρο του υψηλού κέρδους και της πολυτελούς κατοικίας. Όταν μια παράδοση πάει στραβά, καταλήγει στη φυλακή, υποχείριο μιας συμμορίας που τον υποχρεώνει σε πράξεις βίας μετατρέποντας τη φυλακή σε ένα άγριο πεδίο μάχης.

Άποψη: Εκεί που λες ότι δεν είναι δυνατόν να σε αιφνιδιάσει ξανά όπως με το αξέχαστο ντεμπούτο του "Bone Tomahawk", ο Κρεγκ Ζάλερ τα κατάφερε και πάλι. Και μπορεί να μην σε αιφνιδιάζει το ίδιο ακριβώς, αλλά σε ταρακουνάει συθέμελα με αυτόν τον κινηματογραφικό εφιάλτη που χτίζει μεθοδικά στην αρχή (ίσως και κάπως abstract στην κατασκευή του) και εξαπολύει χωρίς οίκτο προς τον θεατή από τη στιγμή που ο σκληρός και λιγομίλητος πρωταγωνιστής του φυλακίζεται και εξαναγκάζεται σε πράξεις απελπισίας για να προστατεύσει την οικογένειά του, έστω και αν αυτό σημαίνει ότι ίσως δεν την δει ποτέ ξανά.

Και τι εφιάλτης είναι αυτός... Μια κλειστοφοβική, τρομακτική, αιματοβαμμένη κατάβαση στην κόλαση, με κεφάλια και κόκκαλα να σπάνε (κυριολεκτικά) με κάθε δυνατό combo συνδυασμό ξύλου που μπορείς να φανταστείς, σε ένα κρεσέντο pulp σεβεντίλας μπιμουβιάς, φόρο τιμής στα δράματα φυλακών των 70s, αλλα ειδωμένος με έναν πραγματικά ξεχωριστό τρόπο ανάγνωσης της βίας: μια exploitation καταιγίδα βίας και τρόμου χωρίς σταματημό, ένα σοκαριστικό παραλήρημα από κλωτσομπουνίδια από τον macho, πρώην μπόξερ, με πλήρη επίγνωση του ριζικού του, εντυπωσιακό κινηματογραφικό ήρωα που σκιαγραφεί ο τρομερός Βινς Βον. Χωρίς ψευδαισθήσεις και χωρίς ενδοιασμούς, απλώνει τα 198 εκατοστά του κορμιού κυριαρχικά σε κάθε πλάνο, επιδεικνύοντας μια απίθανη προσαρμοστικότητα στα επιθετικά μονοπλάνα του Ζάλερ, τραχύς, ματσό τόσο όσο, αξέχαστος.

 

Πρώτη δημοσίευση: 26 Οκτ. 2017, 05:57
Ενημέρωση: 2 Νοε. 2017, 11:57
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Brawl in cell block 99 (Καυγάς στο μπλοκ 99)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
132
Εταιρία διανομής: 
Release: 
26 Οκτωβρίου 2017

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
21 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos