Blinded by the light

Blinded by the light - κριτική ταινίας

Σύνοψη: H ιστορία του Τζάβντ, ενός βρετανού εφήβου πακιστανικής καταγωγής, που μεγάλωσε στην πόλη του Λούτον στην Αγγλία, στα 80s. Εν μέσω φυλετικών και οικονομικών αναταραχών, γράφει ποίηση προκειμένου να «ξεφύγει» από τη μισαλλοδοξία που μαστίζει την πόλη του, και την αυστηρότητα του συντηρητικού πατέρα του και τότε ένας συμμαθητής του, τον «μυεί» στη μουσική του Bruce Springsteen!

Άποψη: Ενας Αγγλος, γιος μεταναστών από το Πακιστάν, αντιμετωπίζει το ρατσισμό, τη φτώχεια και ένα σκοτεινό μέλλον, ξαφνικά ακούει έναν τύπο από το μακρινό Νιου Τζέρσει και όλα παίρνουν νόημα. Η σκηνοθέτης Gurinder Chadha ("Bend It Like Beckham," "Bride & Prejudice") δίνει βάση στο ξεκίνημα στον κοινωνικό, οικογενειακό και σχολικό περίγυρο για να "νιώσεις" πόσο ασφυκτικά ζει ο ήρωας.
Αν είσαι πιστός του Bruce όλα θα σου φανούν φυσιολογικά και συγκινητικά, αλλά αρκεί να θεωρείς τη μουσική ως ένα από τα βασικά συστατικά για να... ζεις.

To "Βlinded by the light" είναι ήδη στην ίδια θέση με ταινίες όπως τα "Almost Famous" και "High Fidelity". Ανθρώπινη, αστεία, γεμάτη φοβερή μουσική.

Η ταινία είναι καλογραμμένη, οι συγκρούσεις είναι στο σωστό τόνο, ενώ υπάρχουν μεν οι υπερβολικές στιγμές αλλά "σώζονται" με άνεση, καθώς τοποθετούνται στη δράση ως σκηνές από μιούζικαλ, με τους πρωταγωνιστές να χορεύουν και να τραγουδούν ανάμεσα σε κόσμο, χωρίς να δίνουν σημασία σε τίποτα!
Προβλέψιμα feelgood στο φινάλε -για αληθινή ιστορία μιλάμε- και ακριβώς όπως ένα τραγούδι του "Αφεντικού". Δεν απογοητεύει με τίποτα...

Πρώτη δημοσίευση: 26 Σεπτεμβρίου 2019, 12:17
Ενημέρωση: 3 Οκτ. 2019, 15:01
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Blinded by the light
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
118
Εταιρία διανομής: 
Release: 
26 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos