Σύνοψη: Μία ομάδα φοιτητών επιχειρεί να διασχίσει το δάσος Μπλακ Χιλς του Μέριλαντ και να ξεδιαλύνει το μυστήριο που καλύπτει την εξαφάνιση της αδερφής ενός μέλους την ομάδας. Πολλοί πιστεύουν ότι η εξαφάνιση συνδέεται με τον θρύλο της μάγισσας του Μπλερ. Αρχικά όλοι στην ομάδα είναι αισιόδοξοι, ειδικά όταν οι ντόπιοι προσφέρονται να τους καθοδηγήσουν στα σκοτεινά και άγνωστα μονοπάτια του δάσους. Καθώς όμως η νύχτα προχωράει η παρέα καταλαμβάνεται από μια μυστηριώδη και απειλητική παρουσία. Σταδιακά όλοι συνειδητοποιούν ότι η θρύλος είναι αληθινός και περισσότερο μοχθηρός από όσο θα μπορούσαν να φανταστούν.

Γνώμη: Ψέμματα θα πει κανείς, αν ισχυριστεί ότι δεν τρόμαξε κατά διαστήματα στο "Blair Witch". O Άνταμ Ουάινγκαρντ έχει αποδείξει ότι τό'χει στην δημιουργία ορισμένων καλοστημένων σκηνών horror, τόσο στα "V/H/S", όσο και στο "You're next".

Παράλληλα όμως, έχει αποδειχθεί ανήμπορος (και μαζί υπερτιμημένος συνολικά) να διατηρήσει ενιαίο ρυθμό και να στήσει στο σύνολό της μια ταινία του είδους που θα επιδιώξει με τον τσαμπουκά της να μπει στο πανθεον του genre. Κοινώς, μισές δουλειές.

Πόσο μάλλον εδώ, που έχει να κουβαλήσει και τον "σταυρό" του αρχετυπικού "Blair Witch Project", με αποτέλεσμα επειδή θα ήταν κωμική μια χωροχρονική συνέχεια (δηλαδή, τι να συμβεί ακριβώς μετά από τότε; να αναστηθούν οι νεκροί;), να καταφύγει στην λύση του reboot (που ουσιαστικά αποτελεί η ταινία).

Όμως, δεν είναι αποφασισμένος να το πάει κάπου συγκεκριμένα: θολώνει τα νερά μεταξύ πραγματικότητας και μυθοπλασίας, τόσο ώστε να κουράζει, αρέσκεται στην ικανότητά του με την κάμερα, χωρίς όμως να βοηθήσει το καστ να συμβάλει από την πλευρά του και τελικά δεν προσφέρει λύτρωση, λες και είναι τόσο σίγουρη η παραγωγή ότι το sequel στο reboot θα έχει τόσο μεγάλη ζήτηση... Χλωμό.

 

Πρώτη δημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2016, 19:27
Ενημέρωση: 29 Σεπτεμβρίου 2016, 10:43
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Blair Witch (Blair Witch: Η επιστροφή)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
89
Εταιρία διανομής: 
Release: 
22 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos