The Big Friendly Giant

bfg - κριτική ταινίας

Η πρώτη ουσιαστικά και εξ'ολοκλήρου παιδική ταινία στην φιλμογραφία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, είναι ένα μαεστρικά σκηνοθετημένο παραμύθι με άφθονη νοσταλγία και καλογραμμένο σενάριο από την πρώην σύζυγο του Χάρισον Φορντ, Μελίσα Μάθεσον, η οποία είχε γράψει και το αντίστοιχο για τον "Ε.Τ.". 

Αυτή την φορά διασκευάζουν ένα παιδικό μυθιστόρημα από τον συγγραφέα του "Charlie and the chocolate factory" και το αποτέλεσμα είναι ένα τρυφερό μυθολογικό κατασκεύασμα με έντονη την φωτεινή του πλευρά και κάποιες ελάχιστες στιγμές θρίλερ που ωστόσο δεν το προσδιορίζουν (και ευτυχώς). 

Όλα όμορφα λοιπόν και καλοδουλεμένα όσον αφορά τα εφέ με το motion capture, την σκηνογραφία, την εξέλιξη της ιστορίας, την φωτογραφία, τις μουσικές, την ερμηνεία του Μαρκ Ράιλανς, σχεδόν βγαλμένα από κλασσικό παραμύθι. 

Όμως, μην ξεχνάμε ότι παρακολοθούμε μια παιδική ταινία, όχι τόσο σκοτεινή όσο θα την θέλαμε, σχεδόν ολοκληρωτικά family friendly και με αρκετές ευκολίες, ειδικά προς το τέλος.

ΣύνοψηΜέσα στη νύχτα, όταν όλα τα παιδιά και οι μεγάλοι κοιμούνται πολύ βαθιά, όλα τα σκοτεινά πλάσματα βγαίνουν από τις κρυψώνες τους και έχουν τον κόσμο για τον εαυτό τους. Αυτό πιστεύει και σκέφτεται η 10χρονη Σόφη, όταν δεν μπορεί να κοιμηθεί και στριφογυρίζει στο κρεβάτι της σε ένα ορφανοτροφείο του Λονδίνου. Ένα βράδυ, η Σόφη παραβαίνει τους κανόνες και βγαίνει από το κρεβάτι της, βάζει τα γυαλιά της και σκύβει έξω από το παράθυρο για να δει πώς είναι ο κόσμος στο φως του φεγγαριού. Ξάφνου, η Σόφη βλέπει κάτι να έρχεται προς το μέρος της – κάτι πολύ ψηλό και μαύρο και λεπτό. Αυτό το κάτι είναι ένας Γίγαντας που κλέβει την Σόφη και την φέρνει στην πατρίδα του, την Γιγαντοχώρα.

Ευτυχώς, αυτός ο …χορτοφάγος Γίγαντας έχει μια καρδιά από χρυσάφι και δεν μοιάζει καθόλου με τους συμπατριώτες του. Η Σόφη θα τον γνωρίσει καλά και θα του δώσει το όνομα Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας, ενώ θα μάθει τα πάντα για τους Γίγαντες και την συνήθειά τους να τρώνε ανθρώπους. Οι δύο φίλοι, μόνοι τους στον κόσμο μέχρι να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον, θα καταστρώσουν ένα φιλόδοξο σχέδιο και θα αναχωρήσουν για το Λονδίνο για να σταματήσουν για τα καλά τους ανθρωποφάγους Γίγαντες.

 

Πρώτη δημοσίευση: 1 Ιουλίου 2016, 12:40
Ενημέρωση: 7 Ιουλίου 2016, 16:06
Συντάκτης: 
Τίτλος:
The Big Friendly Giant (Ο μεγάλος φιλικός γίγαντας)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
117
Εταιρία διανομής: 
Release: 
30 Ιουνίου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos