Belle

H αληθινή ιστορία της μιγάδας και νόθας κόρης ενός Ναυάρχου του Βασιλικού Ναυτικού. Μεγαλωμένη από τον αριστοκράτη θείο της, ερωτεύεται τον ιδεαλιστή νεαρό γιο ενός εφημέριου που καταφέρνει να βάλει τέλος της δουλείας στην Αγγλία.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Βρετανό παραγωγό της «Σιδηράς Κυρίας», Ντέμιαν Τζόουνς, η αληθινή ιστορία της μιγάδας Belle και των διακρίσεων σε βάρος της στην αριστοκρατική κοινωνία της Αγγλίας του 18ου αιώνα. Ένα δράμα εποχής σε σενάριο και σκηνοθεσία της βραβευμένης με Bafta, Άμα Ασάντε, που συνηθίζει να μιλάει μέσα από τις ταινίες της για το πρόβλημα του φυλετικού, πανταχού παρόντα, συγκαλυμμένου ρατσισμού.

Δράμα εποχής, η ταινία «Belle» στηρίζεται σε μια αληθινή ιστορία, την περίοδο που η δουλεία ήταν ακόμη νόμιμη στην Αγγλία.

Η Ντάιντο Μπελ είναι η μαύρη κόρη της παράνομης σχέσης του ναυάρχου του Βασιλικού Ναυτικού, σερ Τζον Λίντσεϊ και μιας σκλάβας από την Αφρική. Ο πατέρας της την φέρνει στην Μεγάλη Βρετανία και την αφήνει στις φροντίδες του θείου της, Λόρδου Μάνσφιλντ.

Παρά τα συντηρητικά ήθη της εποχής, η Ντάιντο ανατρέφεται ως αριστοκράτισσα σε μια εντυπωσιακή έπαυλη της επαρχίας μαζί με την ξαδέλφη της Ελίζαμπεθ Μάρεϊ, στα τέλη του 1700.

Πρώτη δημοσίευση: 19 Νοε. 2014, 19:59
Ενημέρωση: 26 Νοε. 2014, 16:56
Τίτλος:
Belle (Belle)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
105
Εταιρία διανομής: 
Release: 
20 Νοεμβρίου 2014

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos