Μετά από πολλές προσπάθειες, η Τζούλι Ρίβερς μένει τελικά έγκυος και μετακομίζει μαζί με τον άντρα της στο νέο τους σπίτι, έτοιμοι να ξεκινήσουν την οικογένεια τους.

Ωστόσο, ένα γιορτινό βράδυ παίρνει μια αναπάντεχη τροπή και εκείνη καταλήγει στο νοσοκομείο. Αναγκασμένη να περάσει τις επόμενες οκτώ εβδομάδες στο κρεβάτι και με τον σύζυγό της να δουλεύει ατελείωτες ώρες, η μονοτονία της σύντομα θα αντικατασταθεί από ενοχλητικούς ήχους και απόκοσμες εικόνες

Σημείωμα της σκηνοθέτιδος, Λόρι Έβανς Τέιλορ

"Το είδος τουτρόμου πάντοτε αποτελούσε σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Ως παιδί,είχα ακόρεστη όρεξη για ταινίες τρόμου. Για εμένα, ήταν μια διέξοδος. Ένας τρόπος ναχορεύω με το σκοτάδι, δίχως να πλησιάζω τη φωτιά. Ωστόσο, έπρεπε να μεγαλώσω για ναεκτιμήσω την πραγματική δύναμη του είδους–την αλληγορία.Οι ταινίες τρόμου επιτρέπουν στους δημιουργούς να ανατριχιάσουν το κοινό, την ίδιαστιγμή που τους εκθέτουνδιακριτικά στα σημαντικότερα θέματα που κρύβονται, όπως τοκοινωνικό άγχος, τον ρατσισμό, τον θάνατο και την ξενοφοβία. Ή τον θρήνο.Πριν λίγα χρόνια, ο σύζυγός μουκι εγώβιώσαμε μια τραγική απώλεια. Παρ’ ότι ήμουναρκετά τυχερή και κατάφερα να μαζέψω τα κομμάτια μου, η εμπειρία αυτή με έφερε σεεπαφή με άλλες γυναίκες που είχαν αντίστοιχα βιώματα. Κάποιες από αυτές κατάφεραν ναβρουν τρόπο να προχωρήσουν τις ζωές τους, άλλες όμως δεν ήταν τόσο τυχερές. Με έβαλεσε σκέψεις για τη φύση του θρήνου και πώς παρουσιάζεται ως σταυροδρόμι:είτε βρίσκειςτρόπο να τον αποδεχτείς,είτε υποκύπτεις σε αυτόν.Από εκείπροέκυψε και η ταινία. Στον πυρήνα της είναι μια ιστορία για την εξοργιστική καιτοξική φύση του θρήνου και την ικανότητά του να καταστρέφει... ή να εμψυχώνει.Αντίνα εξερευνήσω τη θεματική μέσω κάποιας δραματικής ιστορίας, την μετέτρεψα στο είδοςπου γνωρίζω και αγαπώ, τον τρόμο..."

Πρώτη δημοσίευση: 16 Φεβ. 2023, 00:02
Ενημέρωση: 22 Φεβ. 2023, 21:20
Τίτλος:
Bed rest (Ξεκουράσου)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
90
Εταιρία διανομής: 
Release: 
16 Φεβρουαρίου 2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
78074
Feelgood
20038
Feelgood
17265
Cinobo
5880
Zone of interest, από την Spentzos Zone of interest, από την Spentzos