Σύνοψη: Το διάσημο βιντεοπαιχνίδι δράσης, που μετρά μερικές δεκάδες εκατομμύρια πωλήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη. Μέσω μιας επαναστατικής τεχνολογίας που ξεκλειδώνει τις γενετικές του μνήμες, ο Κάλουμ Λιντς (Μάικλ Φασμπέντερ) βιώνει τις περιπέτειες του προγόνου του, Αγκιλάρ, στην Ισπανία του 15ου αιώνα. Ο Κάλουμ ανακαλύπτει ότι κατάγεται από μια μυστηριώδη κρυφή αδελφότητα, τους Assassins (Ασασίνους), και συγκεντρώνει φοβερές γνώσεις και ικανότητες για να αντιμετωπίσει την καταπιεστική και παντοδύναμη οργάνωση Templar στο σήμερα.

Άποψη: Η κινηματογραφική μεταφορά του διάσημου παιχνιδιού της Ubisoft είναι όπως έδειχνε από τα τρέιλερ (με μερικές πολύ εντυπωσιακές στιγμές) και όπως την υποψιαζόμασταν: δίχως να προσθέτει τίποτα περισσότερο στην φιλμική περσόνα του συνολικού εγχειρήματος, παρά ένα ασφαλώς ευχάριστο σινε-καβλάντισμα για τους φανατικούς χρήστες του παιχνιδιού και μόνο.

Kαι μάλιστα με ένα αστεράτο καστ που σπάνια συναντάς σε ταινίες του είδους, κάτι που σημαίνει ότι ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον υπερεκτιμημένο Τζάστιν Κερζέλ (του πομπώδους και ελαφρώς αποπροσανατολισμένου Macbeth), ο οποίος ελάχιστα ενδιαφέρεται εδώ να προσδώσει συνοχή και μια μίνιμουμ οπτικοακουστική αρμονία στο φιλμ. Προσθέστε τον Φασμπέντερ να παίζει σε διαφορετικό τόνο απ' ότι υπαγορεύει η ταινία και την Κοτιγιάρ εμφανώς miscast, αλλά και ένα σενάριο που υπογραμμίζει την ευκολία και αποθεώνει την αυθαιρεσία και το τελικό αποτέλεσμα πολύ συχνά αγγίζει τα όρια του τραγέλαφου.

Πρώτη δημοσίευση: 5 Ιαν. 2017, 16:36
Ενημέρωση: 12 Ιαν. 2017, 13:53
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Assassin's Creed (Assassin's Creed)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
115
Εταιρία διανομής: 
Release: 
5 Ιανουαρίου 2017

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ