Δυο έφηβοι, ένας ελεγκτής εισιτηρίων, ένα ζευγάρι, μετανάστες, παιδιά, στριμωγμένοι στον τοίχο ενός αδιέξοδου χωματόδρομου στη καρδιά της Αθήνας. Μια ασπρόμαυρη σπονδυλωτή ταινία με ιδιαίτερη αισθητική, λιτή - μη γραμμική αφήγηση και σκληρό λόγο. Αποκλεισμός, βία, ψυχολογικός κανιβαλισμός και αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος, σκιαγραφούν, μία κοινωνία στα όριά της.

Όπως αναφέρει ο σκηνοθέτης: "Η ταινία μιλάει για τη βία που μας περιστοιχίζει και τον τρόπο με τον οποίο την αναπαράγουμε. Ουσιαστικά το θέμα της είναι η αγωγιμότητα του ανθρώπινου σώματος στο ζήτημα της βίας. Είναι μία ασπρόμαυρη σπονδυλωτή ταινία, urban αισθητικής, που αποτελείται από τρεις ιστορίες που διασταυρώνονται σε διάφορα σημεία.

Και οι τρεις ιστορίες εξελίσσονται κατά τη διάρκεια μίας ημέρας με συνεχής διακοπές ρεύματος λόγω κάποιας απεργίας. Στα σημεία που οι ιστορίες των ηρώων τέμνονται, αλλάζουν κατεύθυνση. Από θύματα γίνονται θύτες και αντίστροφα. Μέχρι την τελική λύση όπου όλοι έρχονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεων τους".

Δυνατό, ρεαλιστικό, με παλμό, in your face ντεμπούτο από τον Γεωργόπουλο, που περιγράφει δίχως φιοριτούρες την καθημερινή παράνοια απλών μικροαστών και την έκφανση της βίας στην κοινωνική πραγματικότητα σαν μέρος του σύγχρονου τρόπου ζωής. Με πειστικές ερμηνείες και τόλμη στην αφήγηση, ένα μικρό διαμαντάκι που αξίζει να ανακαλύψετε... 

Διαβάστε την συνέντευξη του σκηνοθέτη Γιώργου Γεωργόπουλου στο MOVE IT.

*To Tungsten είναι μέταλλο γνωστό για τις πολύ υψηλές του αντοχές στη θερμότητα αλλά και την υψηλή αγωγιμότητα του.

Πρώτη δημοσίευση: 24 Νοε. 2011, 14:14
Ενημέρωση: 23 Δεκ. 2020, 02:11
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Tungsten (Tungsten)
Είδος: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
99
Εταιρία διανομής: 
Release: 
24 Νοεμβρίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Galveston

Galveston

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Το 1988 στη Νέα Ορλεάνη, ο Roy (Ben Foster) ως hitman αναλαμβάνει μία...
23 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
16481
Tanweer
11170
Feelgood
6814
Το εγκλημα μου, 1η Ιουνιου Το εγκλημα μου, 1η Ιουνιου