Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι

H ιστορία του Ιωάννη Βαρβάκη, ο οποίος από πειρατής του Αιγαίου Πελάγους, φτάνει στην Αυλή της Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας και καταλήγει στην διχασμένη από εμφύλιες διαμάχες Ελλάδα, το 1821. Κατά την παραμονή του στην Ρωσία, εξελίσσεται σε ζάμπλουτο εξαγωγέα χαβιαριού.
Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι

Βαρβάκης ο Μεγαλοπρεπής

Ξεκαθαρίζω από την αρχή ότι η ταινία (;) δεν απευθύνεται σε κινηματογραφικό κοινό. Αν ανήκεις σε αυτό γύρνα απλά σελίδα και μην χάσεις το χρόνο σου άδικα.

Η ιστορία αφορά τη ζωή του εθνάρχη, πειρατή της Αιγιακής, εμπόρου χαβιαριού (το υπέρμετρο ήθος του, τού επιτρέπει να κερδοσκοπεί από τον «εχθρό» αλλά ταυτόχρονα να ξεχειλίζει από εθνικό μίσος για εκείνον), χρηματολάγνου, θαλασσόλυκου (γνωρίζει απ’ έξω ακόμα και τα βότσαλα που βρίσκονται στο βυθό του Αιγαίου), αλλά και επαναστάτη, σοφού ανθρώπου (ούτε ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ τέτοια καλοσύνη - η σοφία του φτάνει σε τέτοιο βαθμό που του επιτρέπει να αναγνωρίσει το μέγεθος της ευθύνης του κάθε φορά που έρχεται αντιμέτωπος με την προδοσία), με πόθο για την απόλυτη ελευθερία που κατά τον ίδιο, αυτή ορίζεται ως ένα καράβι με το οποίο μπορείς να ταξιδεύεις στο Ελληνικό Αιγαίο – όχι αλλού. Με άλλα λόγια ο χαρακτήρας αυτός δεν έχει υπόσταση – τα κάνει όλα και συμφέρει (κάπου διάβασα ότι αυτός ο χαρακτήρας «είναι ένας από μας» - τρέμω).

Το «τεχνικό» μέρος της ταινίας δε θα μπω καν στη διαδικασία να το αναλύσω γιατί θα χρειαστώ δυο σελίδες ακόμα. Θα πω μόνο ότι θυμίζει τούρκικο σίριαλ. Αν είσαι φαν του είδους σπεύσε. Εμφανίζεται και ο Λαζόπουλος για δύο ολόκληρα λεπτά σερί!

Ελεωνόρα Βερυκοκίδη

Δημοσίευση: 11 Οκτ. 2012, 03:25
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι (Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
101
Εταιρία διανομής: 
Release: 
11 Οκτωβρίου 2012
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tulip
12029
Feelgood
9042
Tanweer
3463